”Să facem din SUA cenușă!” Nebunul Kim dă foc lumii cu o nouă rachetă

0
981

Coreea de Nord a lansat, vineri, o rachetă balistică care ar fi traversat spaţiul aerian al Japoniei, la doar trei zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, informează BBC News.

Autorităţile japoneze au anunţat că racheta balistică ar fi traversat spaţiul său aerian şi au cerut cetăţenilor să se adăpostească, relatează presa din Japonia. Luna trecută, Coreea de Nord a lansat o altă rachetă balistică ce a traversat teritoriul Japoniei, gest pe care oficialii din Tokyo l-au catalogat drept o ”ameninţare fără precedent” la adresa statului nipon, anunță ZF.ro

Administraţia prezidenţială din Coreea de Sud a cerut convocarea de urgenţă a Consiliului Naţional de Securitate.

Acest nou test al Phenianului vine după ce, la 12 septembrie, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate rezoluţia înaintată de Statele Unite care prevede impunerea de noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord. Cu o săptămână mai devreme, regimul de la Phenian a efectuat cel de-al şaselea şi cel mai mare test nuclear.

Joi, Organizaţia Comitetul de pace Coreea Asia-Pacific (KAPPC) din Coreea de Nord a cerut „anihilarea agresorilor imperialişti americani” şi transformarea Statelor Unite în „cenuşă şi întuneric”. În plus, organizaţia nord-coreeană a afirmat că Japonia „ar trebui scufundată în mare de bomba nucelară a Juche”, făcând referire la filozofia naţională nord-coreeană, Juche, sau bizuire numai pe forţele şi resursele proprii.

Leave a reply