sâmbătă, noiembrie 27

S-au bucurat de răul României la Oscar, ca să nu ajungă ”mare” Vlad Voiculescu în ”Colectiv”?!

0
737

România este încă tărâmul făgăduinței dezbinării umane. Nici atunci când putem să avem motive de mândrie națională nu putem depăși ura internă.

Este și cazul premiilor Oscar, unde a concurat documentarul de mare succes ”Colectiv”, despre tragedia în urma căreia au murit 64 de oameni.


Jurnalistul Liviu Mihaiu dezvăluie, într-un articol publicat pe B365.ro, că a descoperit personal cum unii s-au bucurat că filmul nostru n-a fost premiat, ca nu cumva să ”ajungă mari” Vlad Voiculescu, fostul ministrul al Sănătății (ajuns în funcție imediat după tragedie) sau Cătălin Tolontan, pe atunci șeful Gazetei Sporturilor, a căeui echipă de investigații jurnalistice a dezvăluit corupția din sistem ce a dus la noaptea cea mai groaznică din lumea show bizz-ului românesc.

Analiza lui Liviu Mihaiu despre marea dezbinare națională

”Nu m-am uitat la Oscarurile de azi-dimineață. N-aveam atâta speranță și entuziasm. Dar m-am uitat dis-de-dimineață pe febe să văd uralele. Și așa am văzut primii români fericiți că… nu l-am luat. Fericiți că, după o săptămână de post mare, nu o să mai audă niciodată de filmul „care-l face vedetă pe Vlăduț”. Căci, nu-i așa, „filmul era de propagandă și-l făcea pe Vlăduț/ Tolo mare”.

Altă categorie de canibali triști au ars-o conform tradiționalei scuze: “Sunt interese mari la mijloc. Este o afacere anglo-saxonă. N-avem noi loc acolo.” Vorba lui Tolontan: „Dacă am fi câștigat am fi fost „noi, românii”, dacă nu l-am câștigat, se va spune: “au pierdut Oscarul”.

Liviu Mihaiu

Alții, mai glumeți în fericirea lor „against others”, au clamat că „nici nu se făcea să luăm Oscarul fără să luăm Nobelul”. Sau „Oscarul este un kkt politic”. Cert este că nu l-am luat și nici nu cred că mai e vreun moment destul de vizibil  în care să fim in stare să-l luăm. Toți vecinii noștri din Vestul țării l-au luat. Și Nobelul, și Oscarul. Noi, nu.

Impresia noastră despre noi înșine este însă încă o certitudine că „arbitrajul străin “ nu este favorabil. „Nu ne vor străinii”

Și, precum spuneau niște critici culturali ai BBC în prezilele oscarizării mondiale, culmea, cam așa a și fost:  “Deși Colectivul merită să ia Oscarul, nu-l va lua”.

Teoria mea este că dacă l-am fi luat, nu ar fi fost bine-n țara noastră. Noi războaie ar fi izbucnit cu vărsare de sânge prin „bulele nucleare” ale răfuielilor indigene.

Uruitul urii față de noi înșine ar fi fost asurzitor. Obișnuitul  “N-aveam noi cum, mă” s-ar fi transformat în „Oscarul este un premiu politic, de-aia l-au luat reprezentanții progresismului mondial, Vlăduț și Tolo”.

Război care, adăugat la cel cu Loredana și Maneliștii – cel mai recent scandal al ipocriziei publice în criză de nervi și subiecte – sau la cel mai vechi dintre Cîțu și Vlăduț, ar fi dus la o situație asemănătoare cu cea de la granițele Ucrainei, unde s-a simulat frontul celui de-al „treilea război mondial”. Vorba lui Emil Cioran: „Între o plamă și o jignire, suportăm mai bine o palmă”.”
Articolul complet, AICI

Leave a reply