sâmbătă, iunie 25

S-a prăbușit un avion plin cu turiști. Nu există supraviețuitori

Oferim servicii publicului din 2004 fără a fi prezentat vreun incident sau accident anterior evenimentelor nefericite petrecute ieri, a declarat entitatea răspunzătoare în față tragicului accident
0
567

Un avion  ce transporta turişti pentru un tur al liniilor Nazca din deşertul peruvian s-a prăbuşit. Cele şapte persoane aflate la bord au murit, conform site-ului Telesurtv.net.

Autoritățile au precizat că victimele au murit pe loc, iar cauzele evenimentului sunt încă necunoscute. Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor din Peru a raportat vineri că șapte persoane au murit în urma unui accident de avion în apropierea aeroportului María Reiche din Nasca, situat în departamentul Ica. 

 

 Potrivit entității, aeronava aparținea companiei Aero Servicios Santos S.A și s-a prăbușit la întoarcerea de la traversarea Liniei Nazca, geoglife precolumbiene situate în deșertul din sudul țării andine. 

 Autoritățile locale au raportat că printre cei decedați se numără cinci pasageri, din Olanda și Chile; precum și pilotul și copilotul, ambii peruani. „Faptul a fost deja comunicat Comisiei de Investigare a Accidentelor de Aviație (CIAA), entitatea competentă pentru atenția și investigarea acestor situații. 

 

 Direcția Generală Aviație Civilă (DGAC) asigură toate facilitățile în cadrul anchetei care se află deja în curs de desfășurare efectuate pentru a afla cauzele acestui eveniment fatal”, a precizat entitatea într-un comunicat Twitter MTC Peru

Comunicat MTC Peru, FotoTwitter

 

La rândul lor, Poliția Națională și Corporația Aeroporturilor și Aviației Comerciale din Peru, împreună cu Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor, sunt autoritățile însărcinate cu investigarea cauzelor incidentului.  

În contextul evenimentului, compania care deține avionul a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a subliniat că compania respectă cu strictețe reglementările de siguranță stabilite de Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor din țară. 

 „Oferim servicii publicului din 2004 fără a fi prezentat vreun incident sau accident anterior evenimentelor nefericite petrecute la Nasca”, a afirmat compania. 

Sursa: Telesurtv.net

 

 

 

 

Leave a reply