miercuri, ianuarie 26

Rușii de la SPUTNIK îl laudă iar pe Ponta. Sondajul care ridică în slăvi Pro România și îngroapă PMP-ul lui Traian Băsescu

4
1368

Legăturile liderului Pro România cu spațiul ex-sovietic au devenit evidente atunci când acesta, pe când era prim-ministru, a parafat ștergerea datoriilor ROMPETROL la cumpărarea acesteia de către grupul KazMunaiGaz, din Kazahstan.

Între timp, fostul premier kazah din vremea lui Ponta a ajuns la pușcărie pentru acea tranzacție facilitată de Guvernul Ponta, dar fostul premier al României a rămas neatins de justiție.

Nu întâmplător, ca și alte vedete interne anti-europene, Victor Ponta este deseori lăudat sau ”periat” în Sputnik, organul oficial de propagandă al Kremlinului.


Un articol publicat, luni, vorbește foarte laudativ despre Ponta și Pro România, citând un pretins sondaj de opinie, în care alții sunt dați cu șanse mici de a intra în viitorul Parlament.

”Una dintre cele mai importante personalități politice ale ultimilor 15 ani, fostul premier, candidat la președinția României și președinte ale PSD Victor Ponta, a prezentat aseară un nou sondaj pe partide.

Conform sondajului asumat de Victor Ponta, situația arată diferit de cele pe care le-au prezentat casele de sondaj consacrate.

Astfel, intenția la vot pentru alegerile parlamentare de duminică ar fi:

PNL – 31%

PSD  – 22%

USR – 17%

Pro Romania – 7,8%

UDMR  – 5%

Ponta a mai menționat că PMP-ul lui Traian Băsescu NU trece de pragul de 5%”, scrie Sputnik.

George Simion (AUR) și liderii PER, alte vedete în Sputnik

O altă vedetă Sputnik este George Simion, liderul AUR. Potrivit unei analize Podul.ro, acesta a devenit unul dintre favoriții Rusiei, alături de noua ”gașcă” de la Partidul Ecologist Român (PER).

”Acum este rândul lui AUR și PER. Primii care au plecat de la o platformă unionistă și au adăugat pe parcurs un discurs anti-sistem și anti-botniță. Participă acum la un fel de cruciadă condusă de o avocată isterică și agramată, care până ieri injura Biserica, și de un activist al tuturor cauzelor, din ce în ce mai agitat. De ei s-a agățat și eternul ”independent” al Antenei3, Mircea Diaconu. Îi ajută, împotriva oricărei noime bisericești, episcopul de Dobrogea. Teodosie, fost informatorul Mache, care vindea diplome de preot contra șpagă prin benzinării și afacerist certat cu legea. Care se compara cu Papa de la Roma când umbla de braț cu Mazăre și alți tâlhari locali.

Cruciada acestor două personaje ar merita o ecranizare de frații Marx pe muzica fraților Pește. Din păcate duc în derizoriu idealul unionist. Cine se bucura de asta? 

La PER este Pleșoianu cu o mică gașcă, fostul PSD-ist care se visa președinte și-a pierdut mult din popularite.

Ambele găști dansează după muzica de la Sputnik. Unii poate fără să își dea seama, alții pentru că nu găsesc alte voci anti-sistem. Sunt atât de supărați că acceptă și lideri pe care nu îi prețuiesc”, scriu cei de la Podul.ro.

Leave a reply