duminică, septembrie 25

Rușii continuă să ucidă civili. Serviciul de informaţii ucrainean acuză regimul de la Moscova că militarii ruși au omorât şapte persoane, printre care şi un copil

0
532

Conform site-ului Realitatea Plus, „serviciul de informaţii ucrainean acuză sâmbătă Rusia că a tras asupra un convoi în care erau evacuaţi femei şi copii din satul Peremoha, în regiunea Kiev, omorând şapte persoane, printre care şi un copil.”

„După atac, ocupanţii i-au forţat pe cei rămaşi în coloană să se întoarcă în Peremoha şi nu-i lasă să iasă din sat”, a precizat într-un comunicat serviciul de informaţii, precizând că numărul total al răniţilor este necunoscut, informeaza G4Media.ro

„Rusia a tras asupra unei coloane de femei şi copii care încerca să evacueze satul Peremoha, din regiunea Kiev, de-a lungul unui coridor ‘verde’ convenit anterior. Şapte oameni au murit, inclusiv un copil”, a precizat sursa citată.

Convoaiele umanitare, ținta predilectă a rușilor. Foto/Profimedia
Sursa: Realitatea.net

„Reuters precizează că nu a reuşit să verifice independent acest informaţii şi Rusia nu a comentat până în prezent.

Ucraina a acuzat Rusia că împiedică evacuările din zonele de conflict nerespectând armistiţiile convenite şi trăgând asupra unor ţinte civile.

Rusia a negat că a vizat ţinte civile de la începutul invaziei sale de pe 24 februarie şi a acuzat Ucraina pentru eşecul repetat al eforturilor de a evacua populaţia din zonele cele mai afectate de război, printre care şi portul Mariupol.”

Foto: Hotnews

Leave a reply