luni, septembrie 26

Rușii au torturat angajații de la centrala nucleară Zaporojie și ar fi preluat controlul

0
871

Ocupanții ruși au preluat controlul la centrala nucleară din Zaporojie, iar personalul centralei este torturat. Conform Ukrinform, ministrul ucrainean al Energiei, Herman Halushchenko.

Herman Halushchenko a spus că personalul de exploatare a fost ”ținut ostatic timp de patru zile”, citează portalul Realitatea Plus.

″În interiorul centralei se află aproximativ 500 de soldați ruși și 50 de unități de echipament greu. Angajații stației sunt epuizați fizic și psihologic”, a declarat Halushchenko.

 

“Personalul centralei nucleare din Zaporojie, capturat de ruși, este torturat. Mai mult, potrivit informațiilor noastre, forțele ocupanților au forțat conducerea centralei să înregistreze un apel, pe care intenționează să îl folosească în scopuri propagandistice”, a declarat Galușcenko.

Sursa foto: Profi Media
Sursa foto: Profi Media

Sunt deja două săptămâni de când Ucraina luptă neîncetat cu trupele rusești.

„Două milioane de oameni – jumătate dintre ei copii – au fugit din țara lor din prima zi a invaziei armatei ruse. Rusia anunță că încetarea temporară a focului va începe în miercuri dimineață în cinci orașe. Între timp, au avut loc bombardamente puternice în mai multe regiuni, soldate cu moartea a zeci de civili, inclusiv bătrâni și copii. În tot acest timp, statele europene continuă să acorde sprijin militar Ucrainei. Polonia pune la dispoziție toate avioanele MIG-29 guvernului american, pentru ca aeronavele să fie trimise la Kiev.”

Foto coperta: Canal3.md

Sursa: Realitatea

Leave a reply