Romașcanu, altă flașnetă PSD-isto-COVID-istă. Vorbește mult, nu spune nimic și infectează populația cu fake news

0
957

Liviu Dragnea a blindat PSD-ul cu oameni după chipul și asemănarea lui, dar nu neapărat asemănători lui ca stil, istorie politică sau avere. Ci în sensul disponibilității lor de a asculta și a executa orice, chiar ordine monstruoase. Actualul purtător de cuvânt al PSD este creația baronului de la Teleorman. S-a comportat exemplar în planul de scoatere a României din UE, lansat de fostul președinte al PSD, aflat acum la Rahova.

Lucian Romașcanu susținut public acțiunile anti-stat de drept care au aruncat România în haosul anti-justiție al ordonanțelor de tip OUG 13, iar ”experiența” dobândită la umbra nababului TelDrum îi folosește din plin acum.

Din păcate pentru publicul românesc, manipularea în vremuri de pandemie se traduce nu în mai multă sau mai puțină simpatie politico-electorală, ci și în boală sau chiar moarte.

Din acest punct de vedere, Romașcanu se joacă la fel de iresponsabil cu vorbele cum fac alde Marcel Ciolacu, Ponta sau Tăriceanu. Ultima reprezentație în favoarea COVID 19 a fost astăzi, când Lucian Romaşcanu a declarat că premierul Ludovic Orban trebuie să vină în Parlament să explice tot ce se întâmplă în pandemie.

„Orban trebuie să vină să explice absolut tot ce se întâmplă în pandemie, nu este vorba numai despre începutul anului şcolar, este vorba şi de cum interpretează Guvernul şi de cum are fundamentate Guvernul informaţiile necesare pentru o eventuală decalare a alegerilor”, a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, citat de Agerpres.

Întrebat de jurnalişti când va fi chemat Orban în Parlament, în contextul în care preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că îl aşteaptă din nou pe premier în Parlament să dea explicaţii, Romaşcanu a răspuns:

„Ludovic Orban, formal probabil, va fi chemat cât de curând, probabil chiar mâine, informal această invitaţie a fost adresată. E mai mult decât o invitaţie, e o somaţie, pentru că Parlamentul e reprezentantul poporului şi prin Parlament poporul trebuie să ştie care e situaţia. E în linia mesajelor contradictorii de care vorbeam mai devreme. Vedem, pe de o parte, pe ministrul Educaţiei, care ne spune că putem să începem anul universitar într-un format mixt, îl vedem pe ministrul Sănătăţii care ne spune că poate începe anul universitar”.

Se vede mâna lui Dragnea în astfel de vorbe. Chemarea premierului Orban ”să dea socoteală” pe tema crizei actuale este o blasfemie, atâta vreme cât PSD a provocat revenirea în forță a pandemiei, prin discursurile care au încurajat populația să renunțe la măsurile de protecție sanitară. Tot PSD a indus deciziile luate de instituții criminale ca Avocatul Poporului și CCR, care au invitat practic românii să se infecteze.

Desigur că Romaşcanu își face jobul de purtător de cuvânt al PSD, cu astfel de declarații, dar oare merită să te joci cu viața oamenilor doar pentru a urca în ierarhia de partid? Chiar e mai important să politizezi o pandemie devastatoare numai pentru avantaje politice?

Lucian Romașcanu nu va răspunde la astfel de întrebări. Va vorbi în continuare mult și nu va spune nimic, tocmai ca românii să fie zăpăciți pe o temă de o gravitate imensă.

Leave a reply