VIDEO. România, vizele, Trump şi dezinfectantul de băut. „America, prin ochii lui Marian Petruţa”

0
1143

Inaugurăm azi o nouă rubrică şi aducem în faţa publicului un nou nume respectabil şi valoros: cel al jurnalistului român Marian Petruţa, stabilit în SUA, la Chicago, de 20 de ani.

El va realiza pentru LUMEALIBERA.RO creaţii jurnalistice personale, reportaje şi interviuri în special în format video, pe care le veţi putea urmări pe canalul nostru de youtube LUMEA LIBERA TV., în rubrica personalizată, cu titlul „America văzută prin ochii lui Marian Petruţa„.

Pentru început, Marian Petruţa a intrat într-un dialog duplex, pe skype, cu jurnalistul Laurenţiu Ciocăzanu.

El a vorbit despre condiţia actuală a românilor de peste Ocean, în vremuri de pandemie, dar a dezbătut pe larg situaţia programului VISA WAIVER, în care speră să fie inclusă şi România.

Recent, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, şi ambasadorul român în SUA, George Maior, au anunţat care este stadiul actual al planului lansat de Bucureşti pentru eliminarea vizelor pentru români.

Marian Petruţa a comentat acest subiect în video-ul de mai sus (de la minutul 6:30).

Tot el a dezbătut impactul coronavirusului în SUA la acest moment, cum afectează pandemia comunitatea românească, acţiunile şi ieşirile publice iresponsabile ale preşedintelui Donald Trump (în video-ul de mai jos, de la minutul 17:00).

„El a desfiinţat, în 2018, acel birou de la Casa Albă care se ocupa exact de pandemii şi virusuri. Fusese înfiinţat de Obama. Trump a spus că nu e necesar şi vedem acum cât de mare nevoie aveam de el, ar fi salvat vieţi. Personal, am avut prieteni care au zburat spre Asia şi nici măcar nu au fost testaţi, chiar dacă la două săptămâni după ce s-au întors în SUA au avut gripă, temperatură, toate semnele că au luat coronavirus. Li s-a spus că nu e nimic, dacă nu au fost în Wuhan”, a dezvăluit Marian Petruţa.

Leave a reply