sâmbătă, iulie 20

România, trezeşte-te, nu te juca de-a pandemia! De ce creşte numărul de infectări noi

2
1616

Europa trece de luni o fază avansată de relaxare a măsurilor de carantină anti-pandemie, dar ţările din centrul şi vestul Europei au avansat mult de când coronavirusul le-a răvăşit efectiv, ajungând la niveluri tot mai mici de infectare comunitară.

Frontierele interne din UE au fost redeschise, după restricțiile impuse în criza coronavirus

În paralel însă, România face calen-toarsă spre o situaţie descontrolată, din cauza relaxării măsurilor, forţată de presiuni politice din partea PSD, ALDE, Pro România şi UDMR, pe de o parte, şi din cauza indisciplinei manifestate de o parte a populaţiei sensibilă la discursurile populiste şi iresponsabile.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, luni, că numărul mare de cazuri noi de infectare cu coronavirus, 320 anunțate doar duminică, este datorat relaxării măsurilor care au permis unele aglomerări de persoane, iar acest număr este posibil să mai crească și, din acest motiv, este necesară aprobarea stării de alertă în Parlament.

Nelu Tătaru

Că vrem, că nu vrem, că recunoaștem sau nu, declarat sau nu, suntem într-o stare de alertă. Am avut cinci zile în care am avut o creștere a numărului de cazuri. Dacă au început timid la 196 de cazuri noi, 237, 222, 275, 320 culminând în prezentarea de ieri. Suntem într-o transmitere comunitară, nu exacerbată, dar o avem accentuată de cele două măsuri de relaxare de până acum.

Astăzi intră și cel de-al treilea set de măsuri de relaxare. Sunt măsuri pe care le gestionăm, pe care le avem în vedere printr-o serie de norme de măsuri de desfășurare și funcționare a fiecăreia dintre aceste relaxări. Avem ordine comune care vor apărea și astăzi în Monitorul Oficial, unele apărute de sâmbătă, cu miniștrii de resort cu principalele măsuri de relaxare.

În condițiile în care avem în continuare o creștere, va trebui să gestionăm într-o stare administrativă pe care noi o vrem în continuare este acea stare de alertă. Nu neapărat pentru a avea restricțiile vechi pe care le aveam, fiindcă avem măsuri de relaxare, dar pentru a putea avea pârghiile să putem gestiona eventualele evoluții nefavorabile”, a afirmat Nelu Tătaru pentru Digi24.

El a făcut un apel către populaţie să respecte regulile de precauţie și distanţarea socială.

Toate cazurile se vor discuta particular, în funcţie de creşterea numărului de cazuri, vedem unde au crescut, vedem care sunt focarele, le izolăm şi restricţiile vor fi doar acolo. Deocamdată ne pregătim pentru a treia serie de relaxări şi fac în continuare apel către populaţie să păstrăm acea precauţie, să avem acea distanţare fizică„, a recomandat Nelu Tătaru.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a urcat duminică la 21.999, după raportarea a 320 de noi infecții.

Ultima oară cînd au mai fost anunțate peste 300 de cazuri pe zi a fost pe 9 mai, când au fost tot 320 de infecții cu Sars-Cov-2. În comunicatul de duminică, Grupul de Comunicare Strategică face și un nou apel la respectarea măsurilor de protecție, având în vedere numărul în creștere de cazuri.

2 comments

    • Laurențiu Ciocăzanu 16 iunie, 2020 at 12:58 Răspunde

      Autorul acestui articol scrie articole de 30 de ani în presa română şi nimeni nu s-a gândit vreodată serios la observaţii gramaticale, de vreme ce nu era nevoie de ele. Prin urmare, dacă sunteţi genul cârcotaş, puteţi inventa orice observaţii, nu-i bai, se admite. Pe de altă parte, în ziua de azi, sincer, observaţiile gramaticale nu prea mai contează decât pentru cine are timp de pierdut, în epoca scrisului pe toate instrumentele, în viteză şi cu inflaţie de „scriituri”. Altfel, bine aţi venit pe forum, ne plac cei ca dvs. 🙂

Leave a reply