România se cere afară din UE! Atac grav la justiție

1
1092

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat, miercuri, intr-o conferinta de presa la sediul ministerului, principalele propuneri de modificare a legilor justitiei. Propunerile de modificare prezentate de Tudorel Toader vizeaza legile 303/2004 (statutul judecatorilor si procurorilor), 304/2004 (privind organizarea judiciara) si 317/2004 (privind CSM), nu si Codul penal – amnistia, gratierea si abuzul in serviciu.

”Dacă România avea legile propuse de Tudorel Toader nu mai intra în UE”, a declarat deputatul USR Cristian Ghinea.

Una dintre cele mai importante schimbari anuntate de Tudorel Toader este excluderea presedintelui Romaniei din procedura de numirea sefului DNA, DIICOT si Procurorului General. Tudorel Toader a anuntat modificari si in ceea ce priveste raspunderea magistratilor: procurorii si judecatorii vor raspunde material pentru erorile judiciare. De asemenea, magistratii reclamati pentru posibile fapte penale vor fi urmariti penal de o directie noua din Parchetul General, separata de DNA si DIICOT (scapa de DNA). 

Tudorel Toader mai propune subordonarea politica a Inspectiei Judiciare, care ar urma sa treaca de la CSM la Ministerul Justitiei.
De remarcat ca Tudorel Toader a refuzat, la finalul conferintei de presa in care a anuntat o serie de proiecte controversate, cu impact major, sa raspunda intrebarilor jurnalistilor si a anuntat ca a refuzat invitatiile tuturor televiziunilor pentru a vorbi despre propunerile de modificare a legilor justitiei, prezentate astazi, anunță Hotnews.

Deputatul USR Cristian Ghinea autor al cărții ”Eu votez DNA” a scris imediat pe Facebook:

Mare parte din reforma justiției făcută pentru a intra in UE este anulată prin propunerile ministrului de resort de astăzi.

Inspecția judiciara la MJ e cea mai gravă. Ne întoarcem la epoca controlului politic pe magistrați.

Renunțarea la schema Guvern-CSM-Preşedinte pentru şefia DNA şi DIICOT e o greşeală. Schema asta a asigurat echilibru şi responsabilitate.

Să fiu clar: dacă România avea legile propuse de Tudorel Toader atunci nu ar mai fi intrat in UE.

Vom reveni cu detalii.

E grav. 
#RezistamImpreuna?

 

1 comment

Leave a reply