miercuri, ianuarie 26

ROMÂNIA PARTICULARĂ – scurt dialog pe facebook purtat cu intelectualul orădean György Tőzser

Unde în lume auzi într-o singură săptămâna că poliția a batjocorit în ultimul hal niște tineri și tinere. Unde mai auzi incendii peste incindii în spitale? Unde mai vezi medici stomatologi care droghează paciente ca să le violeze
0
1015

Orădeanul György Tőzser îmi atrage atenția la o postare pe rețeaua socială Facebook  referitoare la un aspect care – personal – mi se pare deja scăpat de sub control


Domnia sa este de părere că  toate aceste lucruri pe care le-am înșirat eu, un fel de șapou la o postare recentă, anume aspectele tragice care se întâmplă  – și se repetă năucitor – tot mai des în România, ar fi cumva” firești”, dacă le privești cu atenție dintr-o perspectivă globală”, conchide el…


Adică acestea “nu se întâmplă doar în România”, consideră  intelectualul orădean.
 Și are dreptate, dar eu cred că am ajuns, noi, ca țara și popor, CAM DEPARTE…

 

Va invit să urmăriți dialogul meu purtat pe facebook, pe contul personal,  cu Tőzser


GT – “Oriunde în lume se întâmplă toate astea. Diferă proporțiile și modul de “etalare” ori ermetizare a informației.” 

CDC- “Discutăm tocmai pe această tema zilele trecute cu un bun amic.Calculată” la  procentul populației noastre, la faptul că nu suntem o țară bântuită de emigrație, de coloraturi culturale, aflată în UE continentul Europa, fluxul de evenimente negative este major și DIVERSIFICAT, CU IMPLICAȚI TOCMAI ÎN ACEA ZONA DE UNDE NU AR TREBUI SĂ VINĂ : poliție, jandarmerie, spitale, medici, etc.

Nici în Brazilia, eram acolo în carantină anul trecut, nu am găsit astfel de știri  înfiorătoare câte am zărit aici săptămâna trecută! 

Unde în lume auzi într-o săptămâna că poliția a batjocorit în ultimul hal niște tineri și tinere. Unde mai auzi incendii peste incindii în spitale? Unde mai vezi medici stomatologi care droghează paciente ca să le violeze? 

Toate acestea într-un spațiu mic, numit… România.” 

Încheierea, conchiderea, v-o lăsăm ca o reflecție a zilei , că un gând, nu tocmai plăcut asupra ceea ce întâlnim în mod cotidian în România “pitorească” de azi.

 

Nu este disponibilă nicio descriere.

Dar…

Stați, nu scăpați! Cu această ocazie va invit să-l cunoaștem oleacă pe bihoreanul György Tőzser, ce ar putea deveni lesne un pion important in angrenajul celor care își doresc o țară, “reversul medaliei” la dialogul purtat anterior, o cât mai educată Românie 

 

Cine este, de fapt,György Tőzser?

Am găsit niscaiva informații pe site-ul segundatv.ro, prin care domnia sa a luat legătura cu redacția respectivă.

György Tőzser către ministrul Andronescu: Cine a eliminat Poliedrele (Platonice) Perfecte?

“Am primit la redacție o scrisoare de la orădeanul György Tőzser. Dar nu una despre cum este ostracizată etnia maghiară în România, cum s-a gândit prejudecata din  noi, ci una despre umilierea matematicilor de către Ministerul Educației condus de Ecaterina Andronescu”, scrie portalul amintit.

Un român din Arizona și-ar fi ucis un pacient aflat în îngrijire – Lumea Liberă
György Tőzser

György Tőzser către ministrul AndronesEducatie & Sanatate

 Cine a eliminat Poliedrele (Platonice) Perfecte?

 

Platon

“Înaine de a intra în subiectul Scrisorii Deschise adresată de orădeanul György Tőzser doamnei ministru Ecaterina Andornescu, să vă reamintim cine este Platon!

Platon – s-a născut în anul 428 î.Hr. la Atena și a murit în anul 348 î.Hr. la Atena – a fost un filozof al Greciei antice și fondatorul Academiei din Atena.

Platon este considerat figura pivotantă pentru dezvoltarea filosofiei, în special a tradiției Occidentale.

Spre deosebire de ceilalți filosofi contemporani ai săi, întreaga operă a lui Platon a supraviețuit intactă pentru mai bine de 2.500 de ani.”

Ecaterina Andronescu

“Dar ce vrea György Tőzser? Orădeanul pune o întrebare cât 2.500 de ani: Ce motive au stat la baza deciziei în urma căreia în manualele elevilor din clasa a VIII-a din zilele noastre nu se mai regăsesc POLIEDRELE PERFECTE (PLATONICE)?.

De ce sunt atât de importante cele 5 Poliedrele Perfecte supranumite Platonice – după numele celui care le-a definit prima dată? Ca să înțelegeți importanța lor în geometrie, natură și viață vă reamintim că cel mai cunoscut poliedru perfect este… CUBUL!

Și vă mai spune că existe o relație între distanțele dintre planete și cele cinci Poliedre Perfecte, anumite molecule au forma de poliedru perfect etc!

Pentru cei care au decis eliminarea Poliedrelor Platonice din educația elevilor, le reamintim care sunt:

Dar iată ce a spus orădeanul György Tőzser în Scrisoarea Deschisă adresată ministrului Educației Ecaterina Andronescu:

Și, pentru cei care vor să-și aducă aminte, iată cele Cinci Poliedre Perfecte – Platonicele:

SECUNDA va publica răspunsul doamnei ministru Ecaterina Andronescu!”

Am cautat cu ajutorul motoarelor google “răspunsul fostului ministru al Educației”.

Am găsit un link care trimite către un acest articol.

( vezi foto jos)

Nu este disponibilă nicio descriere.

 

Dar când acesta s-a deschis, ne-a izbit mesajul: “conținutul nu este disponibil momentan”

Nu este disponibilă nicio descriere.

Pe această cale îl rugăm pe distinsul nostru colaborator să facă precizări și să ne ofere informații, altele care nu apar pe site-uri și să le trimită redacției, referitor la raspunsul oferit de Ecaterina Andronescu.

FOTO COPERTA: portalsm.ro

 

Leave a reply