miercuri, august 17

România, locul doi după Polonia în ceea ce privește protecția oferită cetățenilor ucraineni

0
61

România se situează pe locul al doilea, după Polonia, în ceea ce priveşte oferirea unei forme de protecție cetăţenilor ucraineni care au fugit din calea războiului, transmite agenția News.ro, citată de g4media.

Doar în luna iunie, 10.360 de ucraineni au primit statutul de protecţie specială în România pe primul loc situându-se Polonia care a acordat acest statut unui număr de 60.125 de ucraineni. Organizaţia „Salvaţi Copiii” anunţă că peste 70% dintre copiii care au primit protecţie au vârste mai mici de 14 ani.

În statele UE cu date disponibile pentru luna iunie, majoritatea ucrainenilor care au primit protecţie temporară sunt femei şi fete: în Polonia, sunt 41.675, în România 6.400 şi în Bulgaria 4.255. Numai în luna iunie, 10.360 de ucraineni au primit statutul de protecţie specială în România, ţara noastră aflându-se pe locul 2, în ceea ce priveşte numărul, după Polonia (60.125)”, informează, vineri, într-un comunicat de presă, organizaţia „Salvaţi Copiii”.

Citând date procesate de Eurostat până la 30 iunie 2022, „Salvaţi Copiii” precizează că România acordase protecţie temporară pentru 43.550 de cetăţeni ucraineni. Organizaţia anunţă că deschide centre de consiliere şi informare în şapte zone principale – Bucureşti, Galaţi, Iaşi, Suceava, Baia Mare, Timişoara şi Târgu Mureş – centre în care sunt oferite servicii de consiliere şi informare, management de caz, consiliere psiho-socială, activităţi pentru copii şi adolescenţi, suport material şi financiar, informează g4media.

Leave a reply