miercuri, martie 29

România îşi face hara-kiri: a treia zi cu peste 300 de cazuri noi de COVID 19. Colapsul spitalelor pândeşte la orizont

0
1453

Este incredibil ce se întâmplă în România! O ţară care a stabilizat impactul coronavirusului la începutul pandemiei, fiind invidiată de mulţi vest-europeni care vedeau scene de groază în sistemele lor sanitare la acel moment, a ajuns acum să fie aproape singura din Europa în care infectările cresc în loc să scadă.

Până vineri, 19 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.555 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.484 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost 320 de cazuri noi. Este a treia zi în care numărul de cazuri depășește 300.

Problema e că, în ritmul acesta, factorul de transmitere a coronavirusului creşte considerabil, ceea ce riscă să blocheze spitalele doar cu astfel de pacienţi în stare gravă, infectaţi cu COVID 19.

Acesta este marele pericol pe care nu îl sesisează sau nu vor să-l conştientizeze cei care îndeamnă populaţia să nu ia în serios măsurile de protecţie: că o astfel de atitudine relaxată va crea din nou un val de cazuri grave, care vor necesita internare spitalicească şi astfel vor bloca efectiv spitalele, făcând imposibilă tratarea celorlalţi bolnavi cu alte afecţiuni.

sursa: geo-spatial.org

Dacă priviţi graficul de mai sus, veţi vedea că România (curba roşie) este, alături de Bulgaria, în creştere, în timp ce pentru celelalte ţări graficul este în stagnare sau scădere.

Cum se explică această tendinţă foarte periculoasă? Prin renunţarea la disciplina măsurilor de protecţie sanitară din partea unei părţi a populaţiei (sensibilă la discursurile care încurajează lumea să nu ia în serios coronavirusul) şi prin relaxarea măsurilor de izolare socială şi carantină (acţiune produsă de presiunea aşa-numitei Opoziţii din Parlament, care cere Guvernului să lase oamenii liberi).

Nu sunt semne că această tendinţă se va schimba, având în vedere iresponsabilitatea în creştere atât a persoanelor publice cât şi a tot mai multor cetăţeni, deci România s-ar putea confrunta în curând cu un impact catastrofal al pandemiei.

Sistemul sanitar românesc nu este pregătit pentru o avalanşă de cazuri de coronavirus, din cauza subminării sale chiar de la cel ai înalt nivel al statului român, mai ales de guvernările care au promis spitale regionale şi n-au investit nimic nici măcar în cele vechi.

VEZI ŞI:

Gâdea, ok, actriţa – iresponsabilă. Cum se construieşte valul care împinge România în braţele coronavirusului

Tinerii fără simptome – sursa principală a focarelor de COVID 19

România impune carantină celor veniţi din Spania – ţară cu de PATRU ori mai puţine cazuri noi coronavirus!

Cum a ajuns România ţara în care pandemia urcă în loc să scadă

Leave a reply