miercuri, septembrie 28

România începe în septembrie să trimită la Bruxelles programele operaționale de 30 de miliarde euro

3
363

Pe lângă „vedeta” PNRR, România are de atras fonduri europene și prin programele operaționale din cadrul financiar multianual 2021-2027, în valoare de circa 30 de miliarde de euro, dar mai e mult până să ajungem să luăm primii bani de aici: în septembrie vom trimite primul draft de program la Comisia Europeană, să ni-l aprobe, sunt de parere cei de la startupcafe.ro

„Anul acesta, discuțiile politice asupra fondurilor europene au fost monopolizate de deja celebrul PNRR – Programul național de redresare și reziliență, prin care vrem să luăm de la UE granturi de 14 miliarde de euro și împrumuturi cu dobândă mică, de circa 14 miliarde de euro. Acești bani fac parte din noul mecanism de reziliență constituit de UE ca să ieșim mai repede din criza economică generată de pandemia COVID-19. Primii bani de aici arnurma să vinî prin noiembrie, 1,9 miliarde de euro, sub formă de avansuri. Politicienii au tot vorbit numai de acest PNRR, că, teoretic, se pot cheltui mai ușor banii de aici.” este opinia site-ului antrepenorilor din Romania.

                                                                                 Foto Sursa: Dreamstime.com

Trebuie să evităm greșelile din vechiul program POSDRU, să evităm absorbția de fonduri europene fără impact real” – a comentat  si Cristian Ghinea, ministrul fondurilor UE, pentru acest site.

 

3 comments

Leave a reply