România, din nou sub teroarea COVID: a cincea zi cu număr mare de cazuri de noi infectaţi!

0
1845

România se joacă cu focul. Este a cincea zi consecutivă în care autorităţile anunţă un număr mare de cazuri de persoane noi infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Alte 315 noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând duminică la 24.045. Este a cincea zi la rând în care numărul de noi cazuri raportate depășește 300. De asemenea, în ultima zi au fost înregistrate 12 decese. De la debutul pandemiei, s-au vindecat 16.911 de români.

Consecinţele încep să se simtă tot mai grav în situaţia spitalelor, care riscă să fie complet blocate din cauza numărului tot mai mare de pacienţi cu COVID 19.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” nu mai dispune locuri libere pentru pacienţii care sunt confirmaţi cu virusul COVID-19, a anunţat, sâmbătă, managerul unităţii, Beatrice Mahler.

Cazul de la Spitalul „Marius Nasta” nu e singurul. Vineri, şi medicii de la Spitalul „Victor Babeş”, din Bucureşti, au tras un semnal disperat de alarmă legat de creşterea numărului de infectări pe teritoriul României.

„Ne-am apropiat de capacitatea maximă ca număr de pacienți. Numărul de cazuri în comunitate e din ce în ce mai mare, numărul de cazuri din diverse focare e din ce în ce mai mare, iar asta duce la creșterea numărului de pacienți spitalizați. În curând vom depăși capacitatea maximă. Nu mai putem acoperi ritmul internare-externare. Numărul celor care vin e din ce în ce mai mare decât al celor pe care îi externăm”

Declaraţia de mai sus îi aparţine doctoriţei Simin Aysel Florescu, director medical la spitalul ”Victor Babeş”, din Capitală, şi a fost făcută într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Specialista a fost întrebată direct, din studioul TV, dacă mai sunt paturi libere în unitatea sanitară respectivă, având în vedere numărul crescut de cazuri pozitive noi, iar medicul nu s-a sfiit să fie tranşant.

„Sunt câteva zeci de persoane zilnic. Trendul numărului de pacienți internați e crescător. Numărul actual de pacienți e ca în vremurile de la începutul pandemiei. Trebuie să realizăm că acest număr de persoane infectate este cauzat de lăsarea gărzii jos, nu se mai respectă regulile de bază.

Dacă din ce în ce mai mulți nu le respectă, rezultatul se vede. E un număr constant crescător de oameni care vin, ar trebui să dea de gândit, pentru a lua măsuri de responsabilitate individuală. Să respectăm regulile pe care le tot recităm de milioane de ori de când a început această pandemie, să nu le considerăm derizorii!”, a mărturisit dr. Simin Aysel Florescu.

Afirmaţiile sale, deşi făcute pe un ton calm şi deloc panicos, arată disperarea personalului medical. Căci în spitale se decontează iresponsabilitatea celor care îi îndeamnă pe oameni să nu ia în serios coronavirusul, să-l considere o invenţie de laborator, o cauză a apariţiei 5G sau a intervenţiei lui Bill Gates.

Toate aceste teorii ale conspiraţiei sunt falsuri grosolane, dar se răspândesc cu repeziciune în reţele de socializare şi ajung să fie însuşite de tot mai mulţi oameni neinstruiţi sau uşor de manipulat. Aceştia, la rândul lor, devin practic focare online de răspândire a COVID 19, prin manipularea celor aflaţi în contact cu ei în sensul de a renunţa la carantină, izolare socială şi măsuri sanitare de protecţie.

Până astăzi, 1.512 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 20.06.2020 (10:00) – 21.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 12 decese (8 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Galați, Sibiu, Suceava și Vrancea.
Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 2 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la persoane de peste 80 de ani.
Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 315 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 195 de pacienți.

VEZI ŞI:

Andrei Caramitru, atac frontal la „inconştienţii” COVID: „Când veţi fi intubaţi, nu veţi mai urla”

Iată ce-aţi făcut cu iresponsabilitatea voastră! Al doilea spital din Capitală blocat de COVID 19

Şi totuşi: de ce are România mai multe cazuri COVID-19 decât Spania?

Comparaţie România-Spania pe impactul coronavirusului. E normal acelaşi nivel zilnic de infectare?

Leave a reply