ROMÂNIA-5 minute. Ce jocuri face Renate Weber cu Avocatul Poporului

2
1477
Ca şi în vremea în care instituţia publică finanţată din taxele românilor era condusă de Victor Ciorbea, Avocatul Poporului sub Renate Weber continuă să facă jocuri politice.
În timpul lui Ciorbea, Avocatul Poporului s-a codit să atace la CCR celebra Ordonanţă 13, care legifera practic corupţia în România, scoţând efectiv ţara din Uniunea Europeană.
Cu Renate Weber la conducere, Avocatul Poporului ia din nou decizii împotriva plătitorilor de impozite şi, mai grav, împotriva siguranţei cetăţenilor, dovadă decizia de a ataca la Curtea Constituțională a României (CCR) prevederi din două ordonanțe de urgență privind regimul stării de urgenţă.
Starea de urgenţă e pentru protejarea sănătăţii oamenilor, or blocând acest gen de măsuri de protecţie anti-pandemie pui în pericol vieţile oamenilor.
Renate Weber a invocat pretinse încălcări ale drepturilor omului, exact aşa cum au făcut în Parlament grupurile PSD, ALDE, Pro România şi UDMR, dar aceeaşi Renate Weber a girat, ca europarlamentar ALDE, represiunea din Piaţa Victoriei din 10 august 2018.
Ce credibilitate are o astfel de persoană care a servit atacului la statul de drept din România să vorbească acum despre drepturile omului? Niciuna.
Prin urmare, dacă o instituţie finanţată din banii românilor lucrează împotriva românilor, se pune fireasca întrebare: n-ar fi mai bine să desfiinţăm acea instituţie?
Argumentul că „aşa e în democraţiile avansate” nu e suficient, de vreme ce România face din democraţie un instrument de partid finanţat din taxele cetăţenilor.

2 comments

Leave a reply