Roberta Metsola, mesaj în limba română la mitingul pro-UE de la Chișinău: „Moldova este Europa”

Președinta Parlamentlui European, Roberta Metsola, a reconfirmat sprijinul Uniunii Europene pentru aspirațiile Republicii Moldova de a adera la blocul comunitar și și-a început discursul de la marele miting pro-european din Chișinău cu un mesaj în limba română, aplaudat de mulțime.

Roberta Metsola și-a început discursul în limba română și a fost primită cu urale de public

„Dragi cetățeni ai Republicii Moldova, dragi Europeni. Am venit să aduc un singur mesaj: Europa este Moldova, Moldova este Europa”, a spus Metsola.

Apoi, președinta Parlamentului European a continuat în engleză.

„Europa este familia voastră și este dreptul vostru să vă alegeți destinul țării voastre. Voi ați ales Europa, iar Europa vă va primi cu brațele deschise și cu inima deschisă. Nu există țări mari sau mici în Europa, noi credem în egalitate și dreptate, Veți face Europa mai puternică Împreună putem face față la orice, pentru că Moldova este puternică”, a spus Metsola.

Apoi, a continuat din nou în română: „Moldova nu este singură!

„Europa a văzut curajul vostru, cum ați ales libertatea în locul autocrației. Lumea a văzut extraordinara voastră generozitate cu ucrainenii, v-ați deschis casele și inimele pentru ei. Suntem pregătiți să vă sprijinim cât este nevoie”, a spus apoi Metsola în discursul în limba engleză.

„Ați ales Europa, iar acum aveți dreptul și responsabilitatea să mergeți până la capăt. În ultimii ani ați făcut pași importanți, chiar și în aceste condiții, cu război la graniță, nu v-ați abătut de la cale”, a spus Metsola.

VIDEO – Discursul lui Metsola

Anterior discursului din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), metsola a acordat și un scurt interviu Ziarului de Gardă în care a spus că „e important și pentru Uniunea Europeană să aibă R. Moldova ca membră”.

„Înainte de toate, nu e doar decizia moldovenilor de a fi în Uniunea Europeană, dar e important și pentru Uniunea Europeană să aibă R. Moldova ca membră. Eu provin din cea mai mică țară membră și întotdeauna ne întrebam cu ce putem contribui noi. Pentru mine, apartenența la Uniunea Europeană continuă să protejeze independența, dar de asemenea aduce securitate și prosperitate. Eu sunt astăzi aici, în Moldova, pentru a transmite acest mesaj”, a răspuns Roberta Metsola atunci când a fost întrebată de ce susține aderarea R. Moldova la UE, relatează Ziarul de Gardă.

Leave a reply