marți, ianuarie 25

Rise Project: Cum a protejat Florin Buicu producătorii de ţigări cu tutun încălzit de mărirea taxelor

0
814

În cea mai gravă criză de sănătate publică, pierdem banii pentru construcţia a cinci spitale, doar pentru că taxăm preferenţial ţigările cu tutun încălzit faţă de cele clasice.

RISE a studiat metodele prin care corporaţiile interferează cu procesul legislativ, chiar pe culoarele Parlamentului, iar tutunul încălzit a ajuns să fie accizat de cinci ori mai puţin decât ţigările clasice. Drept urmare, bugetul de stat a pierdut anul trecut aproape 180 de milioane de euro din cauza accizarii preferenţiale, sumă care acoperă construcţia a cinci spitale precum cel ridicat de Asociaţia Dăruieşte Viaţa.


Mai mult, organizaţii patronale din România, cu legături în industria tutunului, au solicitat Ministerului de Finanţe accize zero pentru generaţia nouă de produse. Philip Morris International invocă taxarea preferenţială prin aşa-zisele beneficii de sănătate ale tutunului încălzit, în comparaţie cu ţigările tradiţionale.

În acest timp, susţine riseproject.ro, preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, pesedistul Florin Buicu, care a interacţionat cu Phillip Morris, a votat constant împotriva proiectelor care încercau să taxeze egal tutunul încălzit. În plus, Philip Morris s-a opus recent unui amendament la Codul Fiscal, care propunea creşterea accizelor la tutun încălzit şi care nu a trecut de plenul Camerei Deputaţilor după ce compania de tutun a trimis o scrisoare preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu. 

VEZI ŞI:

AUR a folosit masiv Facebook. Mesaje tip ”Cambridge Analytica”, plasate țintit, promovare intensă, filmuțe

Mesajul de aducere aminte al lui Mălin Bot pentru cei care au votat cu AUR

Să fie Siegfried Mureșan? Trei oameni pe lista din care Klaus Iohannis va alege viitorul prim-ministru

Rise Project: Cum a protejat Florin Buicu producătorii de ţigări cu tutun încălzit de mărirea taxelor

Leave a reply