marți, octombrie 26

Revoluție și haos la Chișinău. Maia Sandu cheamă Moldova în stradă pentru a demola ”Ciuma Roșie”. ”Încearcă să ne fure voturile”

0
1357

Președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu, a chemat joi dimineață la un protest în fața Parlamentului „pentru o țară în care este ordine și dreptate”. Protestul este provocat de proiectul de lege al socialiștilor, prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) este mutat de la Președinție, în subordinea Parlamentului.

Vorbind în fața manifestanților, Maia Sandu a acuzat între altele regimul președintelui Igor Dodon de eșecul luptei cu pandemia de Covid-19:


„Zece luni Dodon și Guvernul lui au făcut totul pe dos și din cauza lor avem un număr mare de infectări cu COVID. Din cauza lor trebuie să ieșim în stradă și să ne apărăm drepturile”.

Autorii proiectului de lege privind SIS – cel care a provocat protestul de joi – sunt aceeași care în iunie 2019 au elaborat proiectul de modificare a Legii SIS, prin care activitatea Serviciului a trecut în coordonarea șefului statului. Este vorba despre deputații socialiști Vasile Bolea și Grigore Novac, scrie Ziarul de Gardă.

Președinta aleasă, Maia Sandu, consideră că proiectul de lege este „un abuz antidemocratic, pus la cale de persoana care a pierdut alegerile și încrederea poporului”, și îl acuză pe Igor Dodon că „plănuiește să controleze schemele de corupție și instituțiile statului”.

„Ei încearcă să ne fure rezultatele votului, ei încearcă să anuleze în mod abuziv votul popular din 15 noiembrie”, a declarat Maia Sandu într-o conferință de presă.

Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, care în primul tur al prezidențialelor a obținut aproape 17% din voturi, și-a îndemnat miercuri susținătorii să meargă la protest ca să „pună capăt regimului de cârdășie Plahotniuc – Dodon”.

Alianța corupților blochează Parlamentul

În paralel, Şedinţa Parlamentului a fost din nou întreruptă, iar deputaţii socialişti şi cei din Platforma DA şi PAS au fost la un pas să se ia la bătaie. Asta după ce noua majoritate parlamentară, PSRM şi Partidul Şor, au încercat în grabă să voteze bugetul de stat pentru 2021 şi politica bugetar-fiscală, în pofida faptului că în semn de protest opoziţia a blocat tribuna Parlamentului. Este a treia oară pe parcursul zilei de astăzi când şedinţa este întreruptă, ca urmare a faptului că deputaţii din PAS şi Platforma DA blochează tribuna Parlamentului.

Aceştia doresc închiderea şedinţei pentru ca deputaţii lui Igor Dodon şi cei din Partidul Şor, condus de deputatul fugar Ilan Şor, să nu voteze bugetul de stat şi politica bugetar-fiscală, despre care deputaţii din opoziţie spun că ţara va sărăci şi mai mult şi că în aceste proiecte s-ar ascunde scheme de corupţie.

Totodată, cei din Platforma DA şi PAS nu vor ca socialiştii şi Partidul Şor să reducă din atribuţiile preşedintelui nou ales, Maia Sandu, prin proiectul de lege prin care se vrea transferarea Serviciului de Informaţii şi Securitate din subordinea Preşedinţiei, în subordinea Parlamentului.

VEZI ŞI:

Judecătoarele ”Ciumei Roșii” au sărit la gâtul lui Iohannis în CSM. Sunt uneltele lui Dragnea și Tăriceanu și o urăsc de moarte pe Kovesi

A băut Ponta urină înainte să-l întrebe pe Cioloș despre ”vaccinul” lui Gregorian Bivolaru?

VIDEO. Reacția mârlănească a lui Ponta când a fost prins cu plagiatul. Tomac și Cioloș l-au zdrobit în direct: ”Hai, dottore!”

Leave a reply