Revolta unui vechi jurnalist: COVID 19 nu e o „simplă răceală”! Ucide de 10 ori mai mult decât gripa

0
1256

Călin Hera este un jurnalist cu mare experienţă. A trecut prin multe redacţii mari, de la Pro Tv până la Evenimentul zilei în zilele lui de glorie, a condus echipe de reporteri, a editat mii de ştiri, a pus titluri şi a supervizat texte, a validat subiecte majore şi a dezvăluit mari afaceri din mediul politic.

Cu experienţa celui care a văzut şi auzit multe şi trecând actualitatea prin filtrul editorului care nu trage concluzii pripite, Călin Hera a postat pe pagina sa de Facebook o scurtă dar foarte aplicată analiză despre impactul coronavirus în comparaţie cu gripa sezonieră.

Redăm mai jos postarea sa integrală, formulată într-un limbaj echilibrat şi folosind cifre clare, care le poate folosi în primul rând celor care s-au grăbit să persifleze forţa coronavirusului.

Postarea lui Călin Hera despre impactul coronavirus

Călin Hera

„În plină pandemie și jumătate de glob blocată de noul coronavirus, în plin scandal politic în SUA, în pline reproșuri aduse modelului britanic și modelului suedez, la câteva zile după ce premierul Boris Johnson a ieșit șifonat după peste 48 de ore de stat în cumpănă la Terapie Intensivă, în plină dezbatere despre relaxarea de Paște tocmită de Preafericitul Patriarh Daniel și Preabizarul ministru Vela, există cifre care nu lasă loc de dubii: COVID-19 e incomparabil mai periculos decât gripa sezonieră. Știm cu toții asta, deși a fost o vreme în care râdeam de această „simplă răceală”.

De la începutul anului, gripa sezonieră a făcut 140.525 victime, cu o „rată” de 679 pe zi.

De la începutul anului, SARS-CoV-2 a făcut 127.145 victime, cu o „rată” de zece ori mai mare (6.982 decese pe zi).

COVID-19 se va dovedi mult-mult mai ucigător decât virusurile care provoacă gripele sezoniere. E un fapt. E un pericol. E ceva învăluit în prea multe necunoscute.

Așa că e bine să #stămacasă și să lăsăm timpul și experții să lucreze pentru noi, nu să lucrăm noi împotriva lor și împotriva noastră.”

Leave a reply