duminică, iulie 21

Revine Orlando! Dușmanul lui Cîțu, confirmat candidat la șefia PSD

0
1119

Cine-ar fi crezut?! Omul acuzat de Florin Cîțu, actualul ministru de Finanțe, că este spion rus reintră în cărți pentru conducerea PSD, după ce părea că Marcel Ciolacu, lider interimar, nu mai are concurență.

După deliberări și multe tensiuni interne, conducerea actuală interimară a PSD a acceptat candidatura lui Eugen Orlando Teodorovici la șefia partidului, la următorul congres, programat pe 22 august.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a aprobat, miercuri, candidaturile finale pentru şefia partidului. Conform informaţiilor prezentate de senatorul Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, au fost validați doi candidaţi: Marcel Ciolacu, actualul şef interimar, şi Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanţelor Publice. Pentru acesta din urmă s-a introdus o formulă tranzitorie care să-i permită să candideze, formulă adoptată cu 44 de voturi „pentru” şi 3 „împotrivă”, relatează ziarul Bursa.

Şedinţa CEx a debutat cu un dialog tensionat între Teodorovici şi actuala conducere interimară a PSD. Fostul ministru de Finanţe l-a acuzat pe Ciolacu şi pe cei din echipa acestuia că au modificat ilegal statutul partidului, că au schimbat, în timpul jocului, regulile privind candidaturile şi că organizarea Congresului din 22 august este una care încalcă legislaţia internă a PSD.

Imediat după şedinţa liderilor social-democraţi, senatorul Lucian Romaşcanu a spus:

„Domnului Teodorovici i s-a permis să intre în sala de şedinţă, a fost invitat să îşi spună punctul de vedere, a comunicat ce a avut de spus în acel moment, dar nefiind membru al CEx a fost nevoit apoi să părăsească sala. Reproşurile aduse de acesta sunt cele care au apărut în spaţiul public şi care s-au concretizat într-o acţiune în justiţie. Noi considerăm că suntem în normele legale”.

Amintim că Eugen Teodorovici a trimis o adresă către Tribunalul Bucureşti şi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în care explică faptul că a fost aleasă o conducere legitimă a partidului în Congresul extraordinar din 29 iunie 2019, alcătuită din Viorica Dăncilă – preşedinte, Eugen Teodorovici – preşedinte executiv şi Mihai Fifor – secretar general. Acesta precizează că Dăncilă şi Fifor au demisionat pe 29 noiembrie 2019, dar că el a rămas în continuare preşedinte executiv al PSD.

„Era o emisiune – ‘Copiii sunt lucruri trăsnite’. Se pare că și oamenii mari. Eu voi solicita Comitetului Executiv să-i fie validată candidatura”, a subliniat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

 

 

 

Leave a reply