marți, noiembrie 30

VIDEO. Revenirea lui Rareș Bogdan dă semnalul frăției PNL-USRPLUS: ”Cine votează împotriva lui Vlad Voiculescu pleacă din PNL!”

1
881

După o perioadă de tăcere autoasumată, urmare va scandalului în care el și Robert Sighiartău i-au cerut demisia lui Ludovic Orban de la șefia PNL, Rareș Bogdan a ieșit luni la rampă cu declarații ferme despre relația PNL-USRPLUS.

Europarlamentarul liberal a spus tranșant că relația dintre PNL și USRPLUS merge tot mai bine, pentru că ambele formațiuni politice sunt ”liberale, de dreapta”, vor să facă reformă adevărată în România și nu e normal ca scandaluri cu mize mici să afecteze ”țintele mari” ale actualei guvernări privind reformarea României.


El a exclus ideea ca vreun liberal să voteze împotriva lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, împotriva căruia PSD a depus o moțiune simplă.

„În calitate de prim-vicepreședinte al PNL vă spun că dacă se va întâmpla acest lucru voi cere excluderea din partid a parlamentarului respectiv. Atunci când funcționezi într-o coaliție, atunci când împărtășești niște valori și atunci când vrei cu adevărat să schimbi România în bine și să o modernizezi nu e loc de războaie personale și de supărări personale. Faci parte dintr-un partid politic, ești membru al unui grup parlamentar care are 143 de oameni, la Senat și la Cameră, nu vii să te joci cu așa ceva. Vlad Voiculescu are susținerea coaliției, nu doar a USR PLUS. E absolut normal ca cei din PNL, din UDMR să-l susțină în demersurile sale și n-am motive să mă îndoiesc de profesionalism, de concurs de idei, de CV-uri”, a spus Rareș Bogdan, la Digi24.

„Nu văd vreun parlamentar PNL care să voteze împotriva lui Vlad Voiculescu, așa cum nu cred că vor vota împotriva vreunui ministru al Guvernului Cîțu, atâta timp cât noi ne aflăm în această construcție guvernamentală”, a completat el.

„Nu sunt tensiuni, sunt discuții și se vor estompa în 2-3 zile. E normal. Banii nu sunt foarte mulți, toate domeniile solicită bani în plus. Nu e nimic anormal în a cere bani. Miniștrii și premierul se vor pune pe treabă pentru a face reforme. Această guvernare are la bază reformele. Dacă ratăm această primă jumătate de an, riscăm să ratăm guvernarea. Trebuie să vedem cum aducem mai mulți bani la buget și nu cum să împărțim sărăcia. Nu trebuie să ne fie teamă să acționăm decisiv pe criterii clare de performanță în companiile de stat acolo unde există salarii uriașe”, a mai spus Rareș Bogdan, cu privire la discuțiile care se poartă în aceste zile pe marginea bugetului pe 2021.

El l-a lăudat pe Dragoș Pîslaru, europarlamentar USRPLUS aflat în studioul de la Digi 24.

”Aveți acolo un ministru foarte bun, fost ministru al Muncii, care știe foarte bine ce înseamnă această problemă a pensiilor speciale. Noi nu putem să ne batem joc de români așa cum au făcut alte guvernări, am promis că facem reforme care nu s-au făcut 30 de ani și le vom face, în această coaliție”, a spus Rareș Bogdan.

Dragoș Pîslaru a confirmat și el relația tot mai solidă din coaliția PNL-USRPLUS-UDMR și dorința noii guvernări de a schimba lucrurile radical în societate.

”E absurd să-l faci vinovat pe Vlad Voiculescu. Problemele sanitare sunt foarte vechi și nu se pot rezolva peste noapte. Am promis că vom face reforme și ne ținem de treabă. Nu există probleme în relația dintre noi, iar domnul Cîțu s-a referit la PSD când a spus că unii nu știu să citească bugetul, nu la miniștri USRPLUS”, a spus Dragoș Pîslaru, la Digi 24.

Schimbul de amabilități dintre el și Rareș Bogdan, aflat la telefon,

Dan Barna anunță primii pași pentru eliminarea pensiilor speciale la parlamentari și primari

Faptul că relația dintre PNL și USRPLUS merge tot mai bine o arată și mersul lucrurilor în coaliție pe teme ”mari” cum ar fi cea a pensiilor speciale.

Azi, vicepremierul Dan Barna a anunțat că guvernarea nu glumește cu acest subiect, în ciuda obstacolelor CCR și Avocatul Poporului.

„Miercuri când va fi o ședință de plen reunit să avem pe ordinea de zi și să votăm eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Un prim pas pe care îl vom duce la îndeplinire”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR PLUS susține că restul pensiilor speciale vor fi eliminate abia după ce vor fi găsite soluții astfel încât tăierile să nu fie neconstituționale. În acest sens a fost făcut un grup de lucru la nivelul coaliției.

„Fiecare categorie de pensii trebie să aibă o reglemetare și o lege distinctă pentru a evita problemele de la Curtea Consituțională. Avem un grup de lucru pentru a vedea care este abordarea. Am stabilit un termen de 2 luni în care să avem aceste opțiuni și variante pentru toate aceste pensii speciale”, a mai declarat vicepremierul, potrivit Digi 24.

În coaliție, UDMR a avut o abordare diferită, liderul Kelemen Hunor susținând ca toate pensiile speciale să fie eliminate, nu doar pensiile parlamentarilor.

1 comment

Leave a reply