Revanșa jurnalistei Narcisa Iorga. Din victima procurorului ”lui Ponta și Năstase” în ”țărăncuța” cu atelier de lumânări parfumate din grădina de la țară

2
3475

Dacă România ar fi o țară normală, cu o justiție complet eliberată de influențe nocive, cazul Narcisei Iorga ar fi studiat la Drept și dat ca exemplu de mare eroare judiciară care distruge destine.

E atât de simplu! Ca fost membru CNA, ea a fost acuzată că… a vorbit la telefon cu Gheorghe Ștefan ”Pinalti”, fost patron al televiziunii Giga TV!

Cam asta a fost acuzația, scrisă de un procuror fie total incompetent, fie lipsit de bună-credință, ori pur și simplu implicat conștient într-un mare abuz judiciar. Detalii despre acest dosar de o gravitate extremă, care poate ascunde acte de poliție politică și comandă judiciară de tip mafiot, la finalul acestui articol.

Acum însă, pentru că aceasta este tema de fond a acestui articol, merită să vorbim despre cealaltă față a jurnalistei Narcisa Iorga, care a trecut o perioadă scurtă și pe la CNA.

După traumele provocate de acea parte murdară a justiției care se ocupă cu dosare politice nu cu adevărul, Narcisa Iorga s-a ”căutat” pe sine, așa cum facem toți în momente de cumpănă. După ceva timp, a descoperit noua sa menire: una mai aproape de esențele naturale ale vieții, de valorile cu adevărat profunde pe care le pierdem pe parcurs din cauza dorinței de a ne ”realiza” profesional sau material.

A mărturisit ea însăși pe pagina-i de socializare, de Sărbători, atunci când le-a dezvăluit prietenilor proiectul căreia i se va dedica cu suflet mare de acum încolo:

”Ce am făcut în ultimii trei ani. Am urmat un masterat în Chimie, la Politehnica București, specializarea Produse Farmaceutice și Cosmetice. L-am absolvit astă-vară. Nu mă întrebați! Și-acum îmi fumegă creierul 🙂
Ce m-a apucat? Îmi place din ce în ce mai mult să stau la țară, să trăiesc simplu (de fapt, niciodată n-am trăit altfel) și m-am gândit că pot transforma dragostea asta pentru natură într-o mică afacere cu produse cosmetice din plante medicinale și aromatice. Bine, dar cu ce bani? Am aplicat pentru un program cu fonduri nerambursabile, în 2017. Sumă mică, în general, dar suficientă pentru mine, care nu aveam nimic pentru a începe. Mi-am scris singură proiectul, gândindu-mă că dacă nu câștig, nu am ce pierde în afara câtorva luni de muncă și am reușit. Nici mie nu mi-a venit să cred. Competiția a fost online, apoi a fost mult de lucru într-un timp foarte scurt de implementare, dar am trecut cu bine, ajutată doar de soțul meu. Am construit în grădina casei bunicilor un laborator, dotat cu panouri fotovoltaice și pompă de căldură, ca să consum cât mai puțin. Știu, sunt o revoluționară în comună 🙂 De trei ani, studiez în materie tot ce-mi pică în mână și acum, iată-mă! E doar începutul. P.S. În fotografii, aveți și două imagini cu plantele medicinale pe care le cultiv.”

”Vă mulțumesc mult tuturor celor care mi-ați apreciat munca în postarea trecută. Pur și simplu mi-ați dat aripile de care aveam mare nevoie”

Aceasta a fost marea surpriză a Narcisei Iorga înainte de Sărbători! Iar de atunci încoace, pagina sa de socializare a devenit și un fel de platformă de vânzări pentru produsele sale ecologice, pe care le prezintă de pildă precum în anunțul de mai jos:
”Pentru răsfățul personal sau persoanelor deosebite pe care le vizitați în aceste zile, de Anul Nou, de Sfinții Vasile și Ion, cărora vreți să le oferiți un cadou special, puteți să le spuneți că beneficiază de produse 100% naturale, 100% manufacturate, cu zero aditivi chimici, zero coloranți, zero parfumuri artificiale. Doar natură!
Vă mulțumesc mult tuturor celor care mi-ați apreciat munca în postarea trecută. Pur și simplu mi-ați dat aripile de care aveam mare nevoie. Pe cei interesați de seturile cadou, vă aștept în privat. În București, livrez personal, inclusiv pe 31 decembrie, până la ora 15.00, și după 3 ianuarie.
Setul cadou conține:
1 x lumânare parfumată, 100% din soia, cu fitil din bumbac și uleiuri esențiale
1 x pastilă efervescentă de baie cu plante medicinale și uleiuri esențiale de litsea cubeba și lavandă
1 x sare de baie cu trandafiri, plante medicinale și uleiuri esențiale de litsea cubeba și lavandă
1 x ceai de baie din plante medicinale (maghiran, rozmarin, busuioc, cimbrișor, lavandă, trandafiri, gălbenele și albăstrele)
1 x lapte de baie cu trandafiri, argilă roz franceză și uleiuri esențiale de litsea cubeba și lavandă
1 x săpun natural cu ulei de măsline, unt de shea, unt de cacao și parfumat cu ulei esențial de litsea cubeba
1 x loțiune solidă cu unt de cacao, ulei macerat cu gălbenele și uleiuri esențiale de litsea cubeba și lavandă
Produsele nu sunt disponibile în mod individual. Detalii găsiți în descrierea fiecărei fotografii, inclusiv despre produsele ce compun setul cadou, precum și în postarea anterioară, al cărei link l-am dat mai sus.”

 

Printre rare postări de analiză politică și panseuri de viață, Narcisa Iorga nu uită să le povestească fanilor cum își cultivă plantele din care face produsele cosmetice naturale:

”După trei săptămâni de la însămânțare, busuiocul are doar patru frunzulițe. Semințele fiind de foarte mici dimensiuni, nu pot fi însămânțate câte una în alveole, așa încât răsar mai multe tulipințe. Din păcate, doar jumătate din ele vor ajunge tufe de busuioc, după 6-7 luni de îngrijire.”

Din plantele cultivate cu grijă și dragoste în grădina familiei, ies mai târziu produse pe care nu le poți găsi pe rafturile marilor magazine, cele inundate din plin cu marfă arătoasă, dar plină de capcane artificiale.

”Lumânare 100% soia cu uleiuri esențiale și fitil din bumbac – 70 g ceară de soia”, își prezintă ”țărăncuța” noastră unul dintre produsele sale-vedetă (foto alăturat).

Singurul lucru constant în univers este schimbarea, considera marele filosof grec Heraclit. În cazul Narcisei Iorga, schimbarea a fost radicală și a fost provocată de un mare necaz în viața personală, un abuz îngrozitor pe care îl puteți afla din paragraful următor.

Acuzată de procurorul ”lui Ponta”, fost angajat al lui Adrian Năstase la Guvern 

Acuzația aberantă a procurorului care a ”instrumentat-o” pe Narcisa Iorga  (considerat ”omul lui Ponta” în DNA) a fost preluată copy-paste (apropo de plagiatul lui Ponta) de o judecătoare care nici măcar nu s-a sinchisit să-și facă meseria de magistrat, adică să nu înghită pe nemestecate ce-i pune pa masă procurorul, ci să ceară probe, atât în acuzare cât și în apărare.

Nu, ea s-a comportat ca o demnă subalternă a procurorului – o rușine pentru meseria de judecător.

Nu întâmplător este cea care l-a scos basma curată pe George Copos în Dosarul Loteria II. Pe unii mumă, pentru alții ciumă (roșie)…

Adrian Năstase a înființat DNA (inițial, PNA), iar el și Ponta au avut grijă să-și plaseze oameni fideli în interior, prin care să se răzăbune pe dușmanii politici

De altfel, ulterior a apărut în public o înregistrare în care Victor Ponta se arată încântat de faptul că Narcisa Iorga este pusă sub urmărire penală. Tot Ponta a oferit date din dosar pe care jurnalista, ca parte în proces, avea să le afle abia un an mai târziu!

Și încă un detaliu care arată că Ponta are legătură cu condamnarea fostei ziariste: procurorul a fost subalternul lui Ponta la Corpul de Control al Guvernului Adrian Năstase!

Mai vreți dovezi ale părții întunecate a acestei justiții, pe care unii dintre noi am apărat-o până în pânzele albe, dar care are în interior zone foarte toxice, cu magistrați dirijați de politicieni și servicii secrete?

Să revenim la fondul problemei: acuzația adusă Narcisei Iorga că și-a fi folosit influența politică pentru a-l instiga pe ”Pinalti” să ceară anularea deciziei CNA prin care Giga TV, televiziunea lui ”Pinalti”, rămas fără licență.

Conform legii audiovizualului, licența nu putea fi retrasă decât dacă postul ar fi încetat difuzarea programelor timp de cel puțin 96 de ore, ceea ce nu s-a întâmplat în realitate.

Cu toate acestea, CNA a retras licența televiziunii, încălcându-și propria lege de funcționare! Narcisa Iorga i-a spus aceste lucruri, la telefon, lui Gheorghe Ștefan ”Pinalti”, patronul postului Giga TV. Deci, l-a înștiințat că s-a comis un abuz prin încălcarea Legii audiovizualului. Pentru asta, ”procurorul lui Ponta” a acuzat-o de… ”instigare”!

Gheorghe Ștefan a fost furat pe față: CNA i-a închis postul TV ilegal. Victor Ponta era prim-ministru și a vrut să se răzbune pe ”oamenii lui Băsescu”, cu ajutorul procurorilor ”acoperiți”

Ce informații ”secrete” i-a spus fosta jurnalistă lui ”Pinalti”? Păi, era atât de ”secrete” încât erau… publice!

Ședințele CNA sunt publice, la fel și votul, iar numirea membrilor CNA se face de către Parlament, la propunerile venite din partea partidelor, Guvernului și Președinției, toate informațiile aflându-se și pe site-ul Parlamentului.

Atât de bine l-a ”instigat” Narcisa Iorga pe patronul Giga TV încât, cu toată instigarea DNA, ”Pinalti” a pierdut licența, televiziunea, totul, nu a obținut vreun folos necuvenit, iar instigarea de care e acuzată fosta membră CNA ca faptă penală nu a fost probată niciodată.

Contactată de Evenimentul zilei, Narcisa Iorga a spus că dosarul a fost instrumentat cu sprijinul SRI, pe vremea când Ponta se întâlnea în privat cu generalul Coldea și Kovesi.

În plus, procurorul de caz era direct subordonat unui fost coleg al lui Victor Ponta, procurorul Claudiu Dumitrescu, aceștia lucrând împreună, cu ani în urmă, la Corpul de control al Primului Ministru.

”Cum să condamni patru oameni la 3 și peste 4 ani de închisoare, când în nu s-a dat și nu s-a primit niciun leu, nu există niciun prejudiciu și nici măcar o dovadă că faptele s-au întâmplat așa cum își imaginează procurorul, interpretând în notă subiectivă niște interceptări făcute de SRI și preluate nelegal dintr-un alt dosar? Nu există fapta, nu există folos necuvenit, nu există nicio probă că redobândirea licenței de către Giga TV s-ar fi făcut nelegal. Condamnarea este absolut inexplicabilă, asta în timp ce dosare cu prejudicii de zeci și sute de milioane de euro sunt clasate din lipsă de probe sau se finalizează cu închisoare cu suspendare. Mi se pare strigător la cer”, declarat Narcisa Iorga, într-un interviu acordat jurnalistei de investigații Simona Ionescu.

Mira televiziunii Giga TV, care a fost atât de ”ajutată” de Narcisa Iorga încât s-a închis

Dincolo de instrumentarea deficitară a rechizitoriului, Narcisa Iorga s-a văzut pusă în fața unei alte anomalii a justiției: motivarea condamnării sale conține 18 pagini, din care 17 sunt preluate prin metoda copy-paste din rechizitoriu, inclusiv greșelile de ortografie, punctuație, dar și de fond.

Astfel, judecătoarea a preluat inclusiv omisiunea unei litere din textul rechizitoriului, precum și eroarea cu privire la numărul de pagini pe care le conține contestația depusă de Giga TV.

 

 

”Nimeni nu a primit niciun leu. Nu există prejudiciu. ZERO lei, 3 ani cu executare”

În noiembrie 2019, când a apărut sentința de condamnare, Narcisa Iorga a vorbit pentru prima oară public despre abuzul provocat de oamenii lui Ponta:

”Am votat împotrivă (n.r. – ridicării licenței Giga TV) pentru că întotdeauna am cunoscut bine legea și niciodată nu am vrut s-o încalc.

Narcisa Iorga

La momentul respectiv, m-a sunat Gheorghe Ștefan, care controla Giga TV, și m-a întrebat ce s-a întâmplat. Da, i-am spus că a fost un abuz, că trebuie să conteste decizia la CNA, întrucât și legea audiovizualului, și legea contenciosului administrativ îi dau această posibilitate. I-am recomandat să meargă în instanță să oprească abuzul și să ceară despăgubiri. Da, i-am spus că totul e politic în CNA. Asta spuneam tot timpul, și în ședințele publice ale CNA, și în postările mele, și pe blog, și în aproape toate aparițiile publice. Anume că legea e facultativă pentru majoritatea membrilor CNA. Da, dar dacă am vorbit cu Gheorghe Ștefan la telefon și m-a interceptat SRI, atunci trebuie să primesc 3 ani de închisoare cu executare, nu-i așa?! Da, i-am spus ce partide au numit membri în CNA. Acestea sunt informații publice, se găsesc pe site-ul Parlamentului. I-am spus cum au votat membrii CNA. Și acestea sunt informații publice, ședințele CNA sunt publice, iar rezultatul votului și cine cum votează se publică pe site-ul CNA. Nu am vorbit niciodată cu Hrebenciuc. Nimeni nu a primit niciun leu de la nimeni. Nu există niciun prejudiciu. ZERO lei, 3 ani cu executare.”

Șase ani, de când sunt parte în dosarul CNA, am tăcut cu privire la tot ce s-a întâmplat în acest caz. Mi s-a aruncat cu noroi în față ori de câte ori am îndrăznit să contrazic pe cineva, pe orice temă, cu sintagma atât de dragă multora: ”Ești o penală!”. Am mers lună de lună în fața instanței, am adus probe în apărarea mea, am crezut în dreptate și în justiție. Sentința de condamnare nu conține nici măcar un cuvânt din tot ce-am prezentat eu.”, a declarat Narcisa Iorga în 2019.

Cazul acesta ne arată acea față hidoasă a justiției, pe care unii dintre noi am trecut în planul doi, dornici să avem o ”țară ca afară”, cu justiție curată și interesată să oprească jaful din banii plătiți de români prin taxe și impozite.

Marii fraudatori sunt și astăzi liberi, miliardele de lei sunt încă în conturile familiei Voiculescu în ciuda condamnării sale în Dosarul ICA, ca el sunt alți ”greuceni” gen Sebastian Ghiță, Popoviciu, Adamescu, lăsați să fugă din țară cu miliarde cu tot.

Toți sunt bine-mersi. La fel ca ei, și magistrații care fie au rămas mereu în solda mafiei (vezi personajele ajunse la vârful CSM, legate de familii mafiote), fie s-au bucurat să execute ordinele mafiei cu gândul la pensia specială. Legea? Nu mai contează când banul dictează.

2 comments

Leave a reply