sâmbătă, octombrie 23

Republicanii normali la cap se delimitează de Trump și îl acuză de ”nebunie”. ”E periculos pentru democrația noastră”

1
1705

În discursul său de miercuri seară, un Donald Trump din ce în ce mai disperat și-a continuat asaltul asupra procesului democratic mințindu-și în față poporul despre o presupusă fraudă electorală pe scară largă.

Donald Trump și fiul lui cu același nume sunt buni de Socola: vor ”război total”!

„Dacă numărați voturile legale, câștig cu ușurință. Dacă numărați voturile ilegale, acestea pot încerca să ne fure alegerile ”, a spus el națiunii, citat de prestigioasa publicație The Guardian.


Aproape imediat, actualii și foștii oficiali ale GOP (Grand Old Party – alt nume al Partidului Republican) l-au acuzat pe președintele SUA că a semănat discordie și a mințit despre procesul de numărare a buletinelor de vot.

Marile rețele naționale de televiziune au întrerupt discursul lui Trump, în timp ce reporterii acreditați la Casa Albă i-au demontat minciunile în direct, în timp ce acesta vorbea.

Adam Kinzinger

Congresmanul din Illinois, Adam Kinzinger, a scris pe Twitter că minciuna președintelui „devine nebunie” și a cerut Partidului Republican: „STOP răspândirii de dezinformare!”.

Între timp, congresmanul din Texas, Will Hurd, a scris pe Twitter:

„Fiecare american ar trebui să aibă votul său numărat”.

O afirmație care îl lovește în plin pe Trump – acesta a cerut oprirea numărării voturilor prin corespondență în unele state, pentru a nu-i permite lui Joe Biden să treacă în fața lui și să ajungă președinte.

„Un președinte în ședință care subminează procesul nostru politic și pune sub semnul întrebării legalitatea voturilor a nenumărați americani, fără dovezi, nu este doar periculos, ci subminează chiar fundamentul pe care a fost construită această națiune”, a scris Hurd.

O linie clară de diviziune apare în GOP – în timp ce fanatici periculoși cum ar fi senatorul din Carolina de Sud, Lindsey Graham, și liderul minorității Camerei, Kevin McCarthy, au continuat să acopere falsele afirmații ale președintelui, în rest se creează în interiorul Partidului Republican o grupare care se delimitează tot mai clar de Trump.

Aceasta îl include pe veneratul strateg al GOP, Karl Rove, care miercuri dimineață a spus că frauda în masă pe care Trump o susține „nu se va întâmpla” în America.

“Unele necazuri continuă mereu și există deja rapoarte despre observatorii de sondaje din Philadelphia care nu au voie să-și facă treaba”, a spus Rove.

„Dar furtul a sute de mii de voturi ar necesita o conspirație la scara unui film James Bond. Asta nu se va întâmpla. Să repetăm ​: asta nu se va întâmpla!”

Fostul reprezentant republican, Carlos Curbelo, le-a cerut „republicanilor să susțină democrația noastră la această oră”.

 

Însă, deoarece baza Partidului Republican pretinde în mod public că a existat fraudă, cel puțin un oficial al GOP implicat în procesul de numărare a buletinelor de vot a spus în spatele ușilor închise că frauda electorală nu există.

Stuart Foster, un oficial republican de vârf care a pregătit administratorii de vot în Michigan, le-a spus cursanților cu doar câteva zile înainte de alegeri că este „încrezător în sistemul nostru electoral”.

Foster poate fi auzit făcând comentariile, într-o înregistrare a sesiunii de antrenament la care a avut acces The Guardian.

„O să intru în necaz aici. Dar vă spun că, dacă frauda era atât de răspândită, atunci au uitat democrații să o facă în 2016? Au uitat doar să o facă? Frauda era atât de răspândită, dar pur și simplu au uitat să o facă?”, a spus el.

Alți republicani din stat își declară acum public ruptura de administrația Trump.

Congresmanul Paul Mitchell a insistat ca fiecare vot să fie numărat, intrând astfel în contradicție cu Donald Trump, care a cerut Curții Supreme să oprească numărătoarea voturilor prin corespondență.

”Așa ceva este periculos pentru democrația noastră”, a spus Mitchell, demontând planul lui Trum, colegul său de partid.

VEZI ŞI:

Nebunii care dau foc Americii! Trump jr. cheamă la ”război total”, ideologul-șef amenință cu ”capete în țepi” pentru salvarea ”broaștei obeze”

VIDEO. Cristian Diaconescu despre ridicarea vizelor SUA: ”Cu Biden, avem o șansă care nu se mai întoarce în 20 de ani”

Se baricadează Trump în Casa Albă?!

Filmul momentului în care ABC, NBC și CBS au tăiat, în direct, transmisia la Casa Albă. ”Minciună, după minciună, după minciună…”

1 comment

Leave a reply