vineri, octombrie 7

Reporterii occidentali vor fi expluzaţi din Rusia dacă YouTube blochează informările din partea ME

Ministerul rus de Externe a comunicat joi că reporterii din ţările occidentale vor fi expluzaţi din Rusia, dacă YouTube blochează accesul la informările purtătorului său de cuvânt, informează rador.ro.

Purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova, care realizează o informare săptămânală asupra politicii externe ruse, inclusiv asupra intervenţiei Armatei în Ucraina, a afirmat că Ministerul de Externe a avertizat YouTube să nu îi blocheze conţinutul informativ. „Am venit şi le-am spus: Dacă mai blocaţi o informare, un jurnalist sau o publicaţie americană pleacă acasă”, a citat-o agenţia de ştiri TASS. „Încă o informare blocată, şi vom numi un anumit jurnalist sau o anumită publicaţie care pleacă acasă”.

Comentariile ei vin la câteva zile după ce parlamentarii ruşi au aprobat o lege care oferă procurorilor puterea de a închide birourilor presei străine la Moscova, dacă o ţară străină este „neprietenoasă” cu presa rusă. Măsura are ca scop riposta faţă de închiderea unor publicaţii ruseşti de stat în Occident. Zaharova a mai declarat miercuri că Moscova lucrează asupra unor măsuri împotriva presei de limbă engleză ca reacţie faţă de „acţiunile neprietenoase” ale guvernelor străine faţă de publicaţiile ruseşti, fără să ofere alte detalii. citiți integral www.rador.ro

Leave a reply