Replica Rusiei după mandatul de arestare emis pe numele lui Putin: „Toată lumea umblă sub Dumnezeu şi sub rachete”

0
210

Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a ameninţat cu un atac cu rachete asupra Curţii Penale Internaţionale din Olanda, după ce aceasta a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin.

„Toată lumea umblă sub Dumnezeu şi sub rachete. Este destul de posibil să ne imaginăm un scenariu în care o navă rusă staţionată în Marea Nordului ar putea lovi strategic tribunalul de la Haga cu o rachetă hipersonică Onyx”, a scris Medvedev, care ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

„Tribunalul este doar o biată organizaţie internaţională, nu populaţia unei ţări NATO. De aceea nu vor începe un război. Le este frică. Şi nimănui nu-i va părea rău pentru ei”, a adăugat Medvedev, potrivit The Kyiv Independent, citează zcj.ro.

El a continuat prin a-i avertiza pe judecătorii Curţii Penale Internaţionale să „se uite cu atenţie la cer”. Margarita Simonyan, redactorul-şef al postului de televiziune RT al Kremlinului, a lăsat să se înţeleagă că Rusia ar putea lovi cu rachete o ţară care îl va aresta pe Putin.

Mi-ar plăcea să văd o ţară care îl va aresta pe Putin pentru a aplica decizia Curţii de la Haga„, a scris ea. „În aproximativ opt minute. Sau oricât timp îi ia (unei rachete) să zboare spre capitala sa”. Curtea Penală Internaţională (CPI) a anunţat, vineri, emiterea unui mandat de arestare pe numele preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru presupusa responsabilitate în crime de război comise în Ucraina de la începerea invaziei militare ruse.

Preşedintele Rusieieste suspectat că ar fi responsabil de crime de război, prin deportarea ilegală a populaţiei (copii) şi transferul ilegal al populaţiei (copii) din zone ocupate ale Ucrainei în Federaţia Rusă. Crimele ar fi fost comise pe teritoriul ucrainean ocupat cel puţin începând cu data de 24 februarie 2022″, subliniază instanţa judiciară.

Anterior, Medvedev a comparat mandatul internaţional de arestare a dictatorului rus cu un sul de hârtie igienică.

Leave a reply