REPER anunţă că susţine moţiunea USR împotriva lui Cîmpeanu

0
160

Partidul REPER a anunţat, marţi, că susţine moţiunea USR împotriva ministrului Educaţiei, „în ciuda comportamentului iresponsabil” al foştilor colegi.

REPER menţionează, într-un comunicat transmis AGERPRES, că a redactat în urmă cu mai multe săptămâni o moţiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu pe care liderii USR „au ignorat-o din cauza animozităţilor” rezultate în urma fracturii politice.

„Nu purtăm ranchiună politică nimănui. Am redactat o moţiune împotriva lui Sorin Cîmpeanu acum aproape o lună, pentru că ea era necesară. Acest ministru trebuia să plece din momentul în care a compromis reforma Educaţiei. Faptul că e plagiator nu face decât să demonstreze că e parte a filierei care parazitează învăţământul românesc. În ceea ce priveşte USR, nu putem decât să constatăm cu tristeţe că folosesc aceleaşi mijloace ca PSD şi PNL. Noi am încercat să strângem semnăturile necesare şi am refuzat să colaborăm cu AUR. În ciuda acestei situaţii, credem că e important să susţinem o măsură necesară dincolo de jocuri politice mărunte”, a declarat Ramona Strugariu, copreşedinte REPER.

Potrivit acesteia, conducerea partidului va cere introducerea în documentul USR a unor argumente deja redactate în propria moţiune.

„Indiferent de rezultatul negocierilor opoziţiei, Sorin Cîmpeanu trebuie demis urgent”, se arată în comunicatul REPER.

Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au anunţat marţi depunerea unei moţiune simple împotriva ministrului Educaţiei.

Leave a reply