sâmbătă, octombrie 1

Remus Stefureac: „Un AUR la 30% începe să nu mai fie surprinzător”

1
566

Președintele Grupului de Gândire Strategică și directorul institutului de sondaje INSCOP, Remus Ștefureac, susține într-o scurtă analiză privind actuala criză guvernamentală că partidele anti-sistem ar putea fi principalele beneficiare și atrage atenția AUR ar putea ajunge și la un procent de 30% având în vedere modul în care se comportă partidele investite să conducă țara.

„Criza politică și guvernamentală provocată la 8 luni după investirea guvernului pare a fi o criza sistemica de-a dreptul pentru ca se produce atât se repede după alegeri. Un moment relativ similar in istoria politica recenta a fost criza guvernului Ciorbea. Iar principalul beneficiar al unei crize sistemice vor fi partidele anti-sistem de tip AUR.

După crizele repetate ale guvernării 1996-2000, rezultatul a fost dispariția CDR, dispariția PNȚCD, principalul partid al coaliției se atunci. PNL și PD au luat scoruri de sub 10% la alegerile din 2000, PRM a devenit al doilea partid al țării, iar Corneliu Vadim Tudor a intrat in turul 2 al alegerilor prezidentiale.

După 2000, țara a fost guvernata de PSD, am intrat in NATO si aderarea la UE e devenit ireversibila. Atunci am avut noroc si pentru ca, dincolo de excese, PSD a fost responsabil. In 2024 însă, iresponsabilitatea politica va fi taxată mult mai dur de cetateni la urne. PSD va câștiga alegerile si ar putea fi un actor responsabil.

Dar concurenta AUR va fi acerba. Așa cum am mai spus, un AUR la 30% începe sa nu mai fie surprinzător la halul in care se comporta partidele proaspăt investite sa conducă țara”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

  • Raspuns AUR

George Simion a scris pe pagina sa de Facebook că principalele obiective ale AUR sunt alegerile anticipate și căderea Guvernului Cîțu.

 „Ce vrea AUR acum:
– alegeri anticipate;
– căderea cabinetului Cîțu;
Pentru asta PSD va trebui să facă ce a promis azi: să voteze moțiunea. Ziua importantă e luni, ora 12:00. Dacă PSD nu s-a înțeles cu PNL, nu se va opune moțiunii de cenzură în Biroul Permanent Reunit”, a scris liderul AUR

 

1 comment

Leave a reply