sâmbătă, iunie 15

Charles al III-lea a venit în România: „Bună ziua”

0
752

Regele Charles a ajuns în România, pe aeroportul Băneasa, suveranul britanic venind într-o vizită privată de cinci zile în Transilvania.

15:30Regele Charles al III-lea este primit cu onoruri militare de către președintele Klaus Iohannis, pe platoul Marinescu. Monarhul britanic a venit în România singur.

În cadrul ceremoniei sunt intonate cele două imnuri – al României şi al Marii Britanii.

Regele Charles a salutat în limba română garda de onoare de la Cotroceni: „Bună ziua”.

 

Aeronava care l-a adus la București pe regele Charles a aterizat în jurul orei 15.00 pe aeroportul Băneasa. El a fost întâmpinat de reprezentanți ai ambasadei.

Charles a venit în România la bordul unui avion de lux, operat de Luxaviation, o companie privată din Marea Britanie. Aeronava are aproape 15 ani și poate primi 13 pasageri și 3 membri ai echipajului, potrivit Simple Flying.

Înainte de a pleca spre Transilvania, în Valea Zălanului și Viscri, Charles al III-lea va fi primit vineri la Cotroceni, în ceea ce ambasadorul britanic în România a calificat drept un „gest de curtoazie” pentru președintele Klaus Iohannis.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Regele Charles al III-lea și Klaus Iohannis vor avea convorbiri tête-à-tête, apoi va avea loc „o întâlnire cu autorități ale statului și reprezentanți ai societății civile și ai Corpul Diplomatic”. Va fi o recepție, la Cotroceni, în onoarea Regelui Charles al III-lea. Conform Digi 24 și Antena 3, la recepție vor fi 300 de invitaţi, printre care Patriarhul Daniel, premierul Nicolae Ciucă şi liderul PSD Marcel Ciolacu.

Regele Charles al III-lea a venit în România la mai puțin de o lună de la încoronarea sa, fiind prima vizită pe care un monarh britanic o face în țara noastră.

Potrivit surselor The Telegraph, regele Charles va sta în casa sa din Transilvania. Regina nu îl va însoţi în această călătorie, preferând să rămână în casa ei din Wiltshire.

În timpul vizitelor sale anuale la îndrăgita sa casă din Transilvania, se pare că regelui îi place să îşi petreacă zilele făcând drumeţii pe dealuri şi să picteze, iar seara să citească.

Regele Charles vine de mult timp în România, unde deţine în prezent cel puţin 10 proprietăţi, după ce a cumpărat prima sa proprietate, o casă săsească din secolul al XVIII-lea, situată în satul Viscri, în 2006.

Zona rurală din jurul casei sale din Viscri îi oferă monarhului iubitor de natură posibilitatea de a face excursii şi de a vedea pajişti cu flori sălbatice, precum şi trasee de drumeţie şi echitaţie.

În proprietatea regelui nu există wifi, televizor sau radio, dar salonul pentru desen are acum un „mic player hi-fi cu CD-uri”, scrie The Telegraph.

Se îndeplinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România.

Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie. După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat.

Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor şi vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri şi mă aştept să existe aşa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private”, a spus Andrew Noble.

Leave a reply