”Reforma Firea” – doi neurochirurgi de clasă împinși spre străinătate

1
792

Dorin Bica, medic neurochirurg la Spitalul Colentina, demisionar în urma ”reformei Firea”, a declarat în urmă cu câteva minute la Realitatea TV:

”Nu exclud să plec în străinătate, dar nici să rămân în țară la alt spital. Dar imaginați-vă cine ar vrea să lucreze cu doi medici care nu acceptă compromisul? Din ianuarie, ne lipsesc lucruri elementare pentru operație: ață chirurgicală, protecție de microscop, materiale sanitare. În plus, e o criză gravă de personal. Am făcut zeci, sute de memorii, degeaba. Colegii rămân peste program de multă vreme, dar cât mai rezistă așa? Dacă un pacient pățește ceva, eu sunt responsabil, ca medic, pentru că nu avem condiții optime de lucru. Nu mai vreau să continui așa. Păcat, pentru că începusem aici un proiect fantastic al unei secții de neurochirurgie de mare performanță. Voi continua să fiu neurochirurg.”, a declarat Dorin Bica.

Medicul Bogdan Andreescu a fost schimbat în ianuarie de la conducerea Spitalului Colentina de către primarul general Gabriela Firea, pentru un motiv forțat: că iarna trecută spitalul a rămas fără căldură câteva zile! Firea a dorit să joace dur, fie din motive electorale, fie pentru a face jocul aripii vechi de tip Oprescu a celor care fac jocurile în sistemul sanitar din Capitală. De atunci, a început haosul în interiorul spitalului. Medicii pleacă, iar pacienții au liber la moarte.

Corupția din sănătate a devenit atac la siguranța cetățeanului. Recent, DNA a descoperit o rețea care făcea decontări fictive din banii pacienților cu conexiuni la vârful CNAS!

1 comment

Leave a reply