duminică, martie 3

Record de vindecaţi şi cel mai mic număr de morţi şi de infectaţi într-o zi. Spania continuă tendinţa bună în lupta cu pandemia

0
1038

Curba privind persoanele decedate și persoanele cu un diagnostic confirmat de coronavirus continuă tendinţa descendentă în Spania. Datele zilnice raportate astăzi de Ministerul Sănătății înregistrează un număr de decese de 605 (corespunzătoare totalului pentru ziua de ieri), comparativ cu cele 683 raportate ieri.

Acesta este cel mai mic număr de decese într-o zi, de pe 24 martie încoace. Ieri, numărul celor decedați a depășit bariera de 15.000, iar în această vineri se știe că sunt deja 15.843 de morţi din cauza COVID 19.

María José Sierra, șefa Zonelor de Alerte pentru Sănătate și Urgențe, a făcut referire la cazurile confirmate de coronavirus și a confirmat tendința descendentă a vitezei cu care se răspândește boala.

„Creșterea numărului de cazuri este ieri de 3% și continuăm cu tendința descentă”, a spus ea. În ceea ce privește pacienții din spitale, „creșterea cazurilor acumulate în spitalizare și terapie intensivă este și astăzi de 3%, așa cum s-a întâmplat în zilele anterioare”.

Crește, de asemenea, ponderea celor vindecaţi în raport cu numărul total de pacienți confirmați, care acum se ridică la 35% din cazurile raportate: 55.668. Cu acest număr-record, Spania este la ora actuală ţara din UE cu cele mai multe persoane vindecate de COVID 19, peste Germania (53.913), Italia (28.470) şi  Franţa (23.206).

Cu toate acestea, este posibil ca datele de mai sus să nu reflecte realitatea: de la începutul crizei, în perioada sărbătorilor și în week-end, a fost elaborat un sub-raport care este compensat în prima zi lucrătoare a săptămânii următoare.

Până marțea viitoare (care va colecta datele pentru luni), aceste statistici vor trebui să fie luate cu mare precauție și este probabil ca atunci să apară din nou o creştere a numărul de morţi şi de infectaţi, cum s-a întâmplat şi lunea trecută.

Leave a reply