marți, noiembrie 30

Reconciliere sau coincidență? În prima sa ieșire în public, Joe Biden preferă un modest local sudamerican. Ce a servit la masă actualul președinte american

Președintele a șocat prin modestie și simplitate
0
475

În prima sa duminică ca președinte instalat al Statelor Unite, Joe Biden a repetat ritualul întregii sale vieți și a mers la Liturghie cu familia, de data aceasta într-un cartier de lângă Casa Albă.

Biden a mers la Liturghie în jurul prânzului la Biserica Catolică Sfânta Treime din cartierul Georgetown, un templu pe care obișnuia să-l viziteze când era vicepreședinte, conform portalului argentinian, elclarin.com

După ce a rămas acolo timp de 35 de minute,  a  pornit spre Casa Albă aproximativ 19 minute mai târziu,  pentru a ajunge cu mașina la “conacul” prezidențial.


Conform spuselor jurnaliștilor care l-au însoțit, Biden a ordonat coloanei să se oprească la întoarcere, astfel încât fiul său Hunter să poată coborî pentru a cumpăra un „bagel” tipic (o pâine  specială in formă de inel care de obicei e umpluta cu diverse ingrediente) la “Call your Mother”, un magazin colorat in roz și verde, la colțul străzilor O & 35.

Proprietarul localului este argentinianca Daniela Moreira Camia, din Cordoba, bucătar profesionist, care și-a transformat o covrigărie intr-un emblematic local din Washington, unde a deschis deja patru magazine.

Moreira a fost evidențiată anul trecut ca fiind una dintre cele mai bune 30 de femei antreprenore sub 30 de ani din Statele Unite.

Fiul lui Biden a ieșit și a rămas în loc câteva minute în așteptarea produsului comandat.


Între timp, fiicele sale Finnegan și Maisy, care participaseră și la slujba bisericească, au rămas în mașină cu bunicul lor, președintele și serviciul de securitate al acestuia.


În timp ce se pregătea comanda, s-a produs o aglomerare.

Zeci de rezidenți s-au adunat curioși ce  tocmai treceau prin acel cartier tradițional al capitalei americane și au fost surprinși să vadă convoiul de mașini oficiale stationate.


Moreira își părăsise localul cu doar 10 minute mai devreme, conform cotidianului argentinian, El Clarin. Un vecin i-a trimis o fotografie cu întreaga mișcare de securitate din colț și l-a avertizat: „Cred că este cineva foarte important”, dar  fără să fi  știut cu exactitate cine anume este.

„Nu am putut continua comunicarea, și după un timp chiar managerul mă sună și îmi spune: “nu-i glumă, președintele era acolo”.

Daniela Moreira, la cordobesa dueña del local de bagels en Washington donde Joe Biden compró su almuerzo este domingo.

Foto: Daniela Moreira, proprietara cordoveană – Cordoba, important oras argentinian – a localului din Washington, unde Joe Biden și-a cumpărat prânzul duminica aceasta.

 

Moreira spune că Biden a cumpărat un covrig de susan cu cremă de brânză și altele clasice. „Adevărul este că sunt surprinsă”, spune ea. “Telefonul meu nu a încetat să sune după vizită.”

Argentineanca mai povestește că, din aceast motiv, se pregateste pentru o avalanșă de comenzi  în aceste zile.

„Sperăm că Biden să revină. Suntem impresionați, el tocmai a preluat funcția miercuri, după 4 ani foarte întunecați pentru Washington DC, iar faptul că în prima să apariție in public, nu se ascunde, este o bucurie.  Arată că este un președinte foarte popular  ”.

În încheiere, comercianta  și-a exprimat  dorința ca Biden “să se întoarcă, dar să viziteze cât mai multe afaceri și restaurante, de asemenea, care au mare nevoie de un impuls pentru a stimula micile afaceri greu încercate de pandemie.

sursa: elclarin.com

 

Leave a reply