Reacţie din USR la ajutorul dat de PSD coronavirusului: „Bunicii, străbunicii noştri au mers în războaie, au trecut prin foamete…”

1
1348

Exact în ziua în care a fost înregistrată în România o creştere îngrijorătoare a infectărilor cu COVID 19, PSD şi aliaţii săi au decis să dea o mână de ajutor coronavirusului prin anunţul că nu vor vota pentru prelungirea stării de alertă – evident, o decizie iresponsabilă, luată pentru voturi, fără pic de interes pentru sănătatea publică.

Starea de alertă trebuie să continue, precizează senatorul USR Vlad Alexandrescu, menţionând că pandemia face în continuare victime, iar cazurile sunt din nou în creştere.

Vlad Alexandrescu, la Europa FM

„Starea de alertă trebuie să continue. Pandemia de COVID-19 face în continuare victime, cazurile sunt din nou în creştere, lucrurile nu sunt foarte mult mai bine decât erau în martie, aprilie, mai. Faptul că noi ne-am obişnuit cu ideea de COVID-19 nu înseamnă că virusul nu mai prezintă un pericol major, nu înseamnă să renunţăm la cerinţele minime de igienă elementară, la purtarea măştilor în spaţii publice şi la distanţarea fizică”, a scris fostul ministru al Culturii pe Facebook.

El a adăugat că nu vrea să tranzacţioneze „vieţi umane pentru voturi” şi nu este dispus să gireze „pentru altceva decât pentru protejarea” vieţii şi sănătăţii publice.

„Bunicii, străbunicii noştri au mers în războaie, au trecut prin foamete, prin mişcări sociale şi economice de proporţii epice. Au făcut sacrificii pentru ei şi ceilalţi greu de imaginat. Cred că noi vom reuşi să supravieţuim purtând acea mască în autobuz, stând eroic la coadă la 2 m depărtare de cel din faţa noastră sau în grupuri de câte 4 la terasă. Nu este momentul ca o temă de o asemenea gravitate să fie politizată. Poziţionările răspicate împotriva purtării măştilor şi restricţiilor minime frizează iresponsabilitatea. Nu vreau în niciun fel să tranzacţionez vieţi umane pentru voturi şi nici nu sunt dispus să girez pentru altceva decât pentru protejarea vieţii şi sănătăţii publice”, a mai precizat senatorul, citat de Agerpres.

PSD a decis să ajute la infectarea populaţiei

PSD nu va vota o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile, a anunţat, joi, preşedintele interimar al formaţiunii, Marcel Ciolacu.

„Este exclus ca Partidul Social Democrat să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile. Mai exact, colegii mei au venit cu câteva propuneri clare către Guvernul României, respectiv că vor veni cu cererea de încuviinţare a stării de alertă să cuprindă în primul rând redeschiderea spitalelor pentru bolile cronice, redeschiderea spitalelor suport COVID care nu au avut niciun fel de pacient în ultimele 30 de zile, exclus continuarea procedurii de achiziţii publice fără licitaţie sau angajări privind derogare de la lege. În schimb, considerăm pentru încă o perioadă limitată obligativitatea purtării de măşti în spaţii închise, cu respectarea limitării persoanelor pentru evenimente şi, nu în ultimul rând, distanţarea socială”, a precizat Ciolacu la sediul central al PSD.

Miercuri, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va avea o discuţie cu premierul Ludovic Orban pentru a conveni o formă legislativă în ceea ce priveşte prelungirea stării de alertă, astfel încât să fie protejaţi şi oamenii, dar şi economia.

237 de cazuri pozivite noi în numai 24 de ore!

În intervalul 10.06.2020 (10:00) – 11.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 9 decese (4 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din județele Bacău, Buzău, Dolj, Harghita, Suceava și municipiul București.

Dintre acestea,  1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 1 deces la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 237 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.213  persoane. Alte 101.455 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 531.619 de teste.

1 comment

Leave a reply