Reacția lui Dan Barna după numirea lui ”Ciordache” șef la Consiliul Legislativ

2
2653

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, apreciază că numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ reprezintă „o sfidare la adresa oricărui român cinstit”.

„Mutarea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ e o sfidare la adresa oricărui român cinstit. Domnul Iordache a fost vârful de lance al regimului Dragnea în lupta pentru distrugerea justiţiei independente. A executat ordine fără să clipească şi fără să ţină seama de interesul public. A fost doar instrument, niciodată cetăţean. A fost răsplătit cu un post pe viaţă în fruntea unei instituţii a statului român. Dacă ar fi să îi pun o întrebare, aşa cum insistent cerea domnia sa într-o celebră conferinţă de presă, atunci aceasta ar fi ‘Nu vă e ruşine?’„, a scris Barna pe Facebook.

Liderul USR a menţionat că parlamentarii formaţiunii pregătesc un proiect de lege care „va reglementa mai strict situaţia de la Consiliul Legislativ”, acordând o atenţie sporită limitelor mandatului.

Plenul Parlamentului a decis, marţi, numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Florin Iordache a obţinut 185 voturi pentru şi 43 contra.

În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. Acesta a obţinut 174 voturi pentru şi 17 contra.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ a rămas vacantă după demisia lui Şerban Iliescu, iar de la conducerea Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a demisionat Gheorghe Popescu.

Alegerea celui care a parafat OUG 13, alături de fostul premier Sorin Grindeanu, la Consiliul Legislativ este o blasfemie pentru toată România care a apărat în stradă justiția și democrația.

Grupurile civice au creat o petiție pe internet cu titlul ”Nu-l vrem pe Sorin Iordache la Consiliul Legislativ”.

Petiția a fost făcută înainte de decizia Parlamentului, tocmai pentru ca Florin Iordache să nu fie ales, dar ea e valabilă și după numirea lui ”Ciordache”.

Poate că nu va mai produce efecte în această legislatură, dar Iordache nu va rămâne pe viață.

VEZI ŞI: 

Nicolae Băncioiu spune că nu mai candidează la alegerile parlamentare, după ce DNA a cerut ridicarea imunității

”După condamnarea lui Voiculescu, statul securist n-a iertat-o”. Cel mai bun mesaj în cazul judecătoarei Camelia Bogdan

Tomac n-o iartă pe Renate Weber: ”E unealta lui Tăriceanu”. Cine ne scapă de Avocatul Poporului?

2 comments

 1. Ladislau Czika 21 octombrie, 2020 at 02:06 Răspunde

  ⚠️ AVIZ AMATORILOR | B L A T între USR și PSD 🏳️‍🌈USR & Florin Iordache(altă întrebare)& George Edward Dircă- USR🏳️‍🌈 😂 Bombă politică! 🧟‍♂️ Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult căcat; VIDEO👉⬇️ https://www.facebook.com/ladislau.czika.96/videos/199823254880949/ 🤣

  1️⃣ Cu voturile 🏳️‍🌈USR a fost ales pesedistul Florin Iordache în Consiliu Legislativ👉⬇️ https://evz.ro/bomba-politica-cu-voturile-usr-si-psd-a-fost-ales-florin-iordache-in-consiliu-legislativ.html

  2️⃣ Culise. Suspiciune de blat PSD-USR la votul pentru sinecurile de la Consiliul Legislativ > Citește mai mult din presa USR-istă👉⬇️ https://adevarul.ro/news/politica/culise-suspiciune-blat-psd-usr-votul-sinecurile-consiliul-legislativ-1_5f8f32915163ec42711249e9/index.html

  ⚠️🧟‍♂️ Data viitoare când mai auziți un lider USR că vine la TV și vă vorbește de imposibilitatea colaborării cu PSD să vă aduceți aminte de votul de astăzi, de numele lui Florin Iordache, cel pe care îl numeau „servitorul credincios al lui Liviu Dragnea”

  Mă refer la declarația liderului USR de la Camera Deputaților, Cătălin Drulă: „Consiliul Legislativ nu trebuie să fie o destinație pentru oameni care au o istorie în justiție nefastă şi am făcut un apel ca toate aceste numiri să rămână pentru următorul parlament, care, cu legitimitatea primită de la cetățeni ca urmare a alegerilor parlamentare din 6 decembrie, le poate face pe toate.”

  Serios? Atunci de ce l-ați votat pe Florin Iordache, dragi USR-iști…

  ✅ MORALA: Mâncând căcat poți ajunge în vârf, dar nu poți rămâne acolo mult timp 🆗

Leave a reply