miercuri, decembrie 4

”După condamnarea lui Voiculescu, statul securist n-a iertat-o”. Cel mai bun mesaj în cazul judecătoarei Camelia Bogdan

1
2131

Statul român și mai ales justiția se află încă sub marea influență a baronilor roșii. Dovadă: excluderea din magistratură a judecătoarei care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, mogulul infractor al Antenelor, la 10 ani de închisoare și confiscarea averii.

Dar ca și Kovesi după mazilirea ei de la șefia DNA, judecătoarea Camelia Bogdan a luptat cât a putut în țară pentru a-și face dreptate, iar când toate căile s-au epuizat, a mers în Europa.

CEDO i-a făcut dreptate și i-a pus la zid pe cei din CSM, instituția care a devenit apărătoarea mafiei din justiție în vremea Liei Savonea, fosta șefă a instituției ce ar fi trebui s-o protejeze pe Camelia Bogdan. Dar Lia Savonea, aleasa lui Dragnea și Tăriceanu pentru protejarea clanurilor penale, avea grijă s-o protejeze pe șefa Secției Speciale, ca aceasta s-o poată mazili pe o altă luptătoare anticorupție: Laura Codruța Kovesi.

Petre M. Iancu, jurnalist român la prestigiosul post de radio german Deutsche Welle, a comentat dur sentința CEDO împotriva României PSD-izate din justiție și politică și cumetriile mafiei din România, care au ajuns până la vârful CSM.

Redăm mai jos câteva pasaje din analiza-bisturiu publicată de gazetar pe site-ul postului în limba română.

Verdictul jurnalistului Petre M. Iancu în cazul judecătoarei Camelia Bogdan

Petre M Iancu (Facebook)

”În fața unui foarte influent delincvent, poate cel mai influent din răufăcătorii cu care se poate confrunta un magistrat cinstit, judecătoarea și-a făcut, sec, meseria și datoria. A aplicat, deci, legea. La fel de sec. Camelia Bogdan l-a condamnat pe Dan Voiculescu la zece ani de închisoare cu executare și confiscarea extinsă a averii acumulate de bătrânul delator în bună parte de pe urma activităților poliției politice, ori cooperărilor și complicităților cu Securitatea. Infractorul a plecat după gratii, dar nici el, nici oamenii sistemului n-au uitat-o.”

”Și n-au iertat-o. Nota de plată n-a întârziat decât un pic. Statul securist sau ce-a rămas din vechea mafie nouă s-a revanșat în 2016, când, cu sprijinul Inspecției Judiciare, i s-a atribuit Cameliei Bogdan o  prezumtivă, în opinia ei, a mea și a multor observatori, imaginară ”incompatibilitate”. S-a acreditat atunci enormitatea potrivit căreia, când l-a condamnat pe Voiculescu pentru corupție, judecătoarea ar fi fost, chipurile, ”incompatibilă” din cauza unui curs pentru care fusese plătită de Ministerul Agriculturii, constituit parte civilă în dosar.”

”Pe baza acestui jalnic pretext și a umărului pus de CSM la impunerea invenției cu pricina, un demn magistrat al României a fost exclus în mod cu atât mai arbitrar și nedrept din magistratură, cu cât statul, strâmbat rău de cleptocrația pesedistă, i-a răpit șansa firească de a avea drept la apărare și o cale de atac împotriva inchiziției. Una care, cu tipică răutate și  samavolnicie, o expulzase necruțător din comunitatea judecătorilor. ”   

”Mai nou, CEDO a hotărât că România ”i-a încălcat Cameliei Bogdan dreptul la apărare” când CSM și Inspecția Judiciară au decis eliminarea ei din magistratură. Ia, astfel, sfârșit, cu o decizie similară celei de care a beneficiat Laura Kövesi, o parte din netrebnicia demarată când ”imperiul” a început să se răzbune.”

”În ce mă privește, mă înclin și repet: ”Felicitări, dragă Camelia Bogdan, pentru victoria repurtată la CEDO împotriva arbitrariului și injustiției. Ce trist că a trebuit să-ți cauți dreptatea în străinătate. Ai dobândit în luptă o izbândă imensă asupra unei injustiții afectând, din pricina politizatei Inspecții Judiciare și a parțial politizatului CSM, nu doar un demn magistrat al României, tratat în mod flagrant și repetat nedrept, ci o țară întreagă, rămasă iată, încă, nu pe val, ci pradă bunului plac feudal”.”  

”Fie ca acest triumf să fie semnalul de bun augur al revenirii în drepturi a norocului românesc. Și al salvării țării prin meritocrația izbăvind-o de securism și de salvaționism.”

Un judecător se face că nu vede verdictul dur al CEDO

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a comentat, marţi, pe marginea hotărârii Curţii Europene pentru Drepturile Omului în cauza Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, ulterior fiind exclusă din magistratură.

“În concret, Curtea a reţinut că nu a existat cale de atac efectivă împotriva suspendării de drept (adică în virtutea legii) din funcţie. În concret, potrivit legii, dacă Secţia pentru judecători dispune excluderea din magistratură, judecătorul este suspendat DE DREPT până la soluţionarea recursului declarat de acesta.

Împotriva acestei măsuri, de suspendare, el nu are nicio cale de atac. Comisia nr. 1 a CSM, a luat recent în discuţie situaţia, pornind de la dificultăţile de aplicare a legii în urma unui caz asemănător şi iniţiat demersul de abrogare a dispoziţiei legale în privinţa căreia Curtea a constatat încălcare astăzi (pct 6, link alăturat).

Argumentele sunt asemănătoare. În consecinţă, CEDO nu a pus în discuţie sancţiunea disciplinară, justeţea ei, ci doar a reţinut că judecătorul nu are cale de atac împotriva măsurii conexe, a suspendării, iar CSM a iniţiat el însuşi demersuri de abrogare a acesteia chiar înainte de constatarea încălcării”, a precizat judecătorul, pe pagina sa de Facebook, citat de epochtimes.

Reamintim că CEDO a decis, marţi, că în procedura de excludere din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, magistratul care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, acesteia i-au fost încălcate mai multe drepturi. În acelaşi timp, instanţa europeană a decis că statul român trebuie să îi plătească fostei judecătoare suma de 8.000 de euro, despăgubiri pentru acest abuz, deşi aceasta ceruse daune de 100.000 de euro.

În 2016, Inspecţia Judiciară a sesizat CSM şi a cerut excluderea sa pe motiv că ar fi fost incompatibilă în dosarul de corupţie al lui Dan Voiculescu din cauza unui curs pentru care fusese plătită de Ministerul Agriculturii, instituţie constituită parte civilă în dosar. Detalii aici.

VEZI ŞI: 

Nicolae Băncioiu spune că nu mai candidează la alegerile parlamentare, după ce DNA a cerut ridicarea imunității

Cîțu: ”Ciolacule, veți plăti toți PSD-iștii pentru distrugerea României!”. Datorie de 50 de miliarde de lei în 2020

Tomac n-o iartă pe Renate Weber: ”E unealta lui Tăriceanu”. Cine ne scapă de Avocatul Poporului?

1 comment

Leave a reply