Iohannis: „România condamnă cu fermitate atacurile cu rachete împotriva Israelului”

0
382

Președintele Klaus Iohannis a condamnat atacurile cu rachete împotriva Israelului, în contextul în care ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a anunțat că mişcarea islamistă palestiniană Hamas a declanşat un război împotriva Israelului. Mii de rachete au fost lansate începând de la primele ore ale dimineții. 

„România condamnă cu fermitate atacurile cu rachete din această dimineață împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu Israel în aceste momente teribile. Gândurile noastre sunt la familiile victimelor și la cei care sunt sub focul armelor”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Un „număr nedeterminat de terorişti” s-a infiltrat pe teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza, a anunţat sâmbătă dimineaţa armata israeliană.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a declanşat „un război împotriva statului Israel”, a declarat sâmbătă ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, în timp ce sute de rachete sunt lansate începând de la primele ore ale dimineţii asupra Israelului dinspre Fâşia Gaza, aflată sub controlul Hamas, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Hamas a făcut o gravă eroare în această dimineaţă, declanşând un război împotriva statului Israel”, soldaţii israelieni „luptă împotriva duşmanului în fiecare loc”, a declarat Gallant într-un comunicat.

Potrivit serviciilor sale, Gallant a aprobat convocarea rezerviştilor, scrie adevarul.

La rândul său, președintele israelian Isaac Herzog a declarat că Israelul „se confruntă cu un moment foarte dificil”, dar că îi poate „învinge pe toți cei care doresc răul” țării.

Într-o declarație pe X, fostul Twitter, el a scris: „Statul Israel se confruntă cu un moment foarte dificil. Doresc să ofer putere comandanților și soldaților din IDF (Forțele de Apărare Israeliene), precum și tuturor forțelor de securitate și serviciilor de salvare. Trimit încurajarea și puterea mea tuturor locuitorilor din Israel care sunt atacați.”

El a făcut apel la toată lumea să urmeze instrucțiunile autorităților și să dea dovadă de responsabilitate și hotărâre.

Îi putem învinge pe toți cei care ne doresc răul”, a spus el.

Leave a reply