Răsturnare de situație: Biden trece pe primul loc în două state-cheie! Îi mai lipsesc 43 de voturi pentru a-l da jos pe Trump

0
867

Joe Biden a răsturnat deja rezultatele în favoarea sa, pe ultima sută de metri, în statele-cheie Wisconsin și Michigan, unde i-a luat fața lui Trump și se îndreaptă în câștigător.

Dacă va reuși să câștige și în Nevada și Arizona (unde e pe locul 1), ar adăuga cei 43 de reprezentanți electorali de care are nevoie pentru a deveni noul chiriaș al Casei Albe. Biden are deja de partea sa 227 din minimul de 270 de electori care înclină balanța în favoarea învingătorului.

Trump conduce în Pennsylvania (stat care dă 20 de electori), dar și aici au fost numărate numai 78% din voturi, deci nu este exclus ca Biden să vină tare din urmă și acest stat.


Guvernatorul democrat al statului Pennsylvania, Tom Wolf, a anunțat într-o conferință de presă că e posibil ca rezultatul alegerilor din acest stat să nu fie cunoscut la finalul zilei: ”Sunt milioane de voturi prin corespondență ce trebuie numărate. Și asta durează. Dar cel mai important e să avem rezultatele corecte”

Ce toată lumea bănuia, s-a întâmplat. Deschiderea plicurilor cu voturile prin corespondență i-a adus candidatului democrat cele mai multe voturi.

Era logic, pentru că votul masiv prin corespondență a fost exercitat de majoritatea americanilor exasperați de haosul semănat în SUA de politicile extremiste ale lui Donald Trump, care au împărțit America în două tabere ireconciliabile și au divizat ca niciodată cea mai puternică democrație din lume.

Trump însuși știa că voturile prin corespondență vor fi în favoarea lui Biden, de aceea și-a proclamat victoria ca Mircea Geoană în 2009, înainte de finalizarea numărării voturilor.

„Încearcă să ne fure alegerile”, a mai scris el pe contul său de Twitter, amintindu-ne de discursurile adresate românilor cu nivel scăzut de educație de către Corneliu Vadim Tudor, care de fiecare dată după ce erau alegeri vorbea de fraudă.

A făcut acest lucru după ce democratul Joe Biden a cerut să aștepte rezultatele finale, care includ un vot anticipat, și a avertizat că „depinde de alegători” să decidă câștigătorul.

Supărat că voturile prin corespondență sunt masiv împotriva sa, Trump a scris pe Twitter:

”Noaptea trecută conduceam, deseori solid, în multe state-cheie, aproape toate conduse și controlate de democrați. Apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin magie pe măsură ce voturi-surpriză erau numărate. FOARTE CIUDAT, iar casele de sondare au greșit complet”.

Nu e deloc ciudat, e normal. Cei care au votat by mail au făcut-o din răzbunare față de politica lui Donald Trump. Acesta le-a produs atâta supărare prin felul său de a face politică încât oamenii n-au mai avut răbdare până în ziua votului la urne și au vrut să-i dea o lecție timpurie.

Pentru a câștiga alegerile, oricare dintre candidați are nevoie de minimum 270 de voturi electorale (electori), iar Joe Biden conduce în clasamentul rezultatelor provizorii. Contrar sondajelor de opinie care îl anunțau câștigător pe Biden, lupta este foarte strânsă.

Șeful de campanie al echipei Biden, Jen O`Malley Dillon, a declarat că discursul lui Donald Trump privind câștigarea alegerilor este „Scandalos, fără precedent și incorect”, transmite CNN. O’Malley Dillon a continuat spunând că „numărarea nu se va opri”.

Bernie Sanders a reacționat pe Twitter după declarațiile lui Trump:

„Aceste alegeri nu se termină când spune Trump. Se vor termina după ce fiecare vot va fi numărat”.

Leave a reply