Să facem din Cambrils loc de vis! Răspuns turistic față de atentat

0
660

După Barcelona, a urmat un al doilea atac terorist. La Cambrils, în Provincia Tarragona a Regiunii Catalunya. Aici, a ieșit în evidență eroismul unui membru al celebrei gărzi ”Mossos”, care a reușit să împuște de unul singur patru din cei cinci teroriști. Detalii, AICI.

Cambrils este o mică localitate vecină cu Marea Mediterană, situată pe faimoasa zonă Costa Dorada. Ieri și azi, am avut și avem motive să suferim după atacurile soldate deja cu 14 morți și zeci de răniți. Dar hai să transformăm aceste tragedii în locuri pe care să le sfințim cândva cu prezența noastră luminoasă! Să ieșim din întunecimea în care ne-au aruncat demenții jihadiști și să călătorim în lumină spre acele locuri, pentru a ne impune amprenta civilizației noastre. Despre Barcelona turistică, nu mai e nimic de spus, toată lumea știe unde și ce să viziteze. Dar despre Cambrils, puțini au auzit. Și e un loc tare fain, la două ore de mers cu mașina spre sud, dinspre Barcelona, la doar 21 de kilometri sud de Tarragona, altă destinație turistică faimoasă.

Ce puteți vedea în Cambrils? Multe, pentru o localitate așa de mică. Bunăoară, Parcul Sama, o grădină botanică plină de flori, arbori și specii animale. Iată cum îl prezintă în limba spaniolă site-ul www.cambrils.com

El Parque Samà se considera una de las mejores muestras de jardinería romántica del Mediterráneo. En el recinto hay un granpalacio clásico, un lago artificial y un jardín botánico, con una granvariedad de flores, árboles y plantas.También cabe destacar lasdiferentes especies de animales que viven en el parque, como pavos,loros, patos o gamos, entre otros,así como las esculturas, las fuentes y los miradores.

 

Foarte popular este celebrul monument ”En el Pla de Les Serenes”, (foto jos) dedicat victimelor din anul 1911, cunoscut și ”L’Any de les desgràcies”. În noaptea de 31 ianuarie 1911, o festivitate religioasă a fost înghițită de apele Mediteranei urmare a unor valuri imense pornite parcă din senin. Au pierit atunci zeci de localnici. Cambrils păstrează azi un mic muzeu care amintește de acea tragedie. Detalii, AICI

Apoi, este portul cu farmecul său de coastă. Aici veți găsi și superbul Torre del Puerto de Cambrils (Turnul Portului), care impresionează cu arhitectura sa afișată chiar în fața Mediteranei. După aceea, mai aveți de văzut El Castillo de Vilafortuny (un castel superb), foarte bine conservat deși a fost construit undeva prin secolul XII:

El Castillo de Vilafortuny es un icono de este lugar, de su historia y de su pasado. Los primeros documentos que nos hablan de este edificio datan del s.XII. Con el paso de los siglos su aspecto y estructura conservan la solemnidad de sus orígenes.

Mai există monumente istorice situate de-a lungul falezei, iar dacă nu v-ați săturat de plimbare puteți apela la serviciul municipal de turism, care organizează diverse rute turistice cu trenul sau autocarul.

Leave a reply