duminică, septembrie 19

Rareș Bogdan: ”Vrem PMP în viitorul Guvern, Robert are loc în orice Executiv”. Turcescu: ”Nu vrem cu USR în noul Cabinet”

0
2362

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat răspicat că își dorește ca partidul fondat de Traian Băsescu să facă parte din viitoarea majoritate parlamentară rezultată după alegerile din 6 decembrie.

”Nu e un secret că ne dorim ca PMP să facă parte din viitorul Guvern. Am încredere în președintele Iohannis, în premierul Ludovic Orban, imediat după alegeri ne vom așeza la masă și vom găsi cea mai bună formulă. Vrem o majoritate stabilă cu forțele de Dreapta. Un om ca Robert Turcescu fără îndoială că are loc în orice Guvern. Nu spun eu la ce minister, dar am încredere în colegii mei. Însă cel mai important e să înțeleagă toți liberalii din țară că e nevoie de mobilizare maximă în ziua alegerilor, pentru a obține un scor bun care să ne permită să facem un Guvern puternic condus de PNL. Urmează patru ani de o guvernare de Dreapta, urmează aducerea banilor europeni și parteneriatul cu președintele României. După dezastrul guvernărilor socialiste, e momentul să facem noi treabă, să facem noi spitalele regionale”, a spus europarlamentarul PNL, la B1 tv.

La observația moderatorului Silviu Mânăstire cum că USR nu și-ar dori PMP în viitorul Cabinet, Robert Turcescu, candidat PMP la Brașov, prezent în studioul emisunii, a reacționat prompt:


Dar să știți că nici noi nu vrem cu USR la guvernare. Da, da! Credeți că mi-e foarte ușor să mă așez cu ei la masă și să facem o înțelegere de guvernare când ei se țin doar de scandaluri și de pus condiții altora? Noi am colaborat cu PNL. N-ați auzit de scandaluri între noi. Am înțeles momentul dificil al țării și am decis să ajutăm România într-o situație grea pentru țară. Dar dacă USR vine și spune, noi nu stăm la masă cu PMP, înainte de a stabili un proiect de țară, atunci ce mai poți spune… Ce ar avea USR cu Cristian Diaconescu? Ioanei Constantin ce-i poate reproșa? Dar lui Eugen Tomac? Și avem o listă întreagă de ministeriabili competenți. Cine vine cu condiții gen, nu ne aliem cu ălă că a mâncat usturoi, așa ceva e tembelism politic”, a declarat Turcescu.

Cioloș: ”USR PLUS nu va cere niciodată posturi în administraţia publică de împărţit pe sinecuri”

Rumorile despre viitorul Guvern rezultat după alegerile din 6 decembrie au continuat și după declarațiile de marți ale liderilor USRPLUS.

Copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că alianţa pe care o reprezintă nu va cere niciodată posturi în administraţia publică “de împărţit pe sinecuri” şi nici nu va accepta astfel de practici din partea vreunui partener de guvernare.

“USR PLUS nu va cere niciodată posturi în administraţia publică de împărţit pe sinecuri, dar nici nu o să accepte ca un partener de guvernare, oricare ar fi el, să facă lucrurile astea şi atunci evident că este acolo o teamă. Gândiţi-vă, oameni buni, că putem începe să facem nişte lucruri normale într-o societate cu bun-simţ. (…) Sunt lucruri pe care le-am început în 2016 şi care trebuie continuate pentru ca românii să recâştige încrederea în stat. Va trebui în primul rând transparenţă, claritate şi predibilitate în deciziile care se iau. Va trebui profesionalizată administraţia publică, va trebui redusă birocraţia drastic prin digitalizare şi informatizare, va trebui dată o perspectivă clară mediului antreprenorial”, a declarat Cioloş marţi, la o dezbatere electorală online alături de candidaţii Alianţei USR PLUS din regiunea Transilvaniei la alegerile parlamentare Claudiu Mureşan, Oana Murariu, George Căţean şi Adrian Wiener.

Dacian Cioloş, propunerea de premier a Alianţei USR PLUS, a dat asigurări că nu există intenţia de a majora taxe sau impozite, ci dimpotrivă, unul dintre angajamentele asumate fiind eliminarea taxelor pe valoarea salariului minim.

Adrian Wiener, candidat al Alianţei USR PLUS Arad la Camera Deputaţilor, s-a pronunţat pentru descentralizarea fiscală şi decizională a sistemului sanitar şi creşterea progresivă a finanţării medicinei de familie, iar Oana Murariu, candidată a Alianţei USR PLUS Cluj la Camera Deputaţilor, a arătat că proiectul său este eficientizarea sistemului judiciar în România, prin degrevarea instanţelor de judecată.

VEZI ŞI:

Violeta Alexandru trimite PSD la… somn: ”E odihnit. Nu își dorește guvernarea, aici e de muncă…”

Rușii de la SPUTNIK îl laudă iar pe Ponta. Sondajul care ridică în slăvi Pro România și îngroapă PMP-ul lui Traian Băsescu

Desființați CNA! Atacul la Oreste și Rareș Bogdan arată că PSD suge încă banii statului prin instituții-parazit

Leave a reply