Rareș Bogdan: „PNL nu vrea prag pentru abuz în serviciu. Nici eu, nici PNL nu ne-am schimbat”

0
428

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, susține că PNL nu vrea introducerea unui prag pentru abuz în serviciu și le cere deputaților liberali să corecteze varianta votată miercuri în Senat. Amintim că proiectul de lege care dezincriminează abuzul și neglijența în serviciu în cazul unui prejudiciu mai mic de 250.000 de lei a fost votat joi de absolut toți senatorii PSD, PNL și UDMR prezenți la ședința de plen.

„Să fie limpede, PNL nu susține introducerea unui prag pentru abuz în serviciu. Să ne amintim că CCR, care a blocat de două ori tăierea pensiilor speciale, a stabilit introducerea unui prag, fără să spună cuantumul acestuia. Acest prag poate fi de 5 lei (1 euro), respectând astfel decizia CCR, care are caracter obligatoriu, dar fără să ne îndreptăm spre pragul de tristă amintire, dintr-o epocă ce trebuie condamnată!

Le cer imperativ colegilor din Camera Deputaților să corecteze varianta votată în această dimineață în camera superioară. De la Guvernul României, propunerea legislativă a plecat fără prag, ca să fie lucrurile foarte clare!

Valoarea de referință de 250.000 de lei vine din zona legislației care reglementează evaziunea fiscală.

Trebuie spus foarte clar, însă, că orice faptă sub valoarea pragului, oricare va fi limita stabilită în Camera Deputaților, constituie contravenție și se sancționează cu amendă și recuperarea integrală a prejudiciului”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

El spune că acum 5 ani, când a fost adoptată OUG 13, a ieșit în stradă să protesteze alături de milioane de români, iar deputații liberali vor demonstra, atunci când proiectul va ajunge la Camera Deputaților, că „PNL luptă pentru justiție”.

Vă asigur că nici eu, nici PNL nu ne-am schimbat. Nu ne călcăm principiile în picioare și deciziile luate atunci!

Marți, în primul BPN al partidului, vom lua și o decizie foarte clară în acest sens, iar colegii din Cameră vor face ceea ce trebuie, pentru a demonstra că PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție!”, adaugă Rareș Bogdan.

Leave a reply