Rareș Bogdan: „PNL nu este de acord cu supraimpozitarea veniturilor din mediul privat”

0
229

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a declarat că liberalii nu vor fi niciodată de acord cu supraimpozitarea salariilor din mediul privat, pentru că există riscul ca firmele să-și mute sediul fiscal din România.

În schimb, acesta ar vrea ca măsura propusă de PSD să se aplice bugetarilor.

Cu simpatie vă spun că nu înțeleg raportarea la salariul Președintelui. Nu cred că în SUA salariul președinților de la Microsoft sau de la General Motors, sau de la Apple sau de la CNN sunt în funcție de salariul lui Biden. Putem vorbi de o reglementare strict în zona publică, nu se pune problema impozitării în zona privată. Deci, noi PNL nu suntem de acord doar cu o reglementare pe care ne-o dorim în zona publică, bugetară, de stat, unde sunt aberații mai ales la agențiile de reglementare.

Eu în ultimii 10 ani de privat am avut la televiziune venit mai mare decât al Președintelui. În privat e vorba de profitabilitate, rezultate. Trebuie să îi încurajam pe cei care produc. Când ultimul președinte socialist al Franței a venit cu impozitare cu supraimpozitare pe salariile mari din companii, din primele 1.000 de companii franțuzesti 800 și-au mutat sediile fiscale în Luxemburg, Bruxelles”, a declarat prim-vicepreședintele PNL.

Eurodeputatul mai susține că a fost o primă discuție pe acest subiect, o discuție așezată, iar pe urmă vor veni specialiștii cu datele, scrie zcj,ro.

E anormal ca la Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, ANRE, ANCOM, să existe venituri de 10-12.000 de euro pe lună, că e anormal sa existe pensii cumulate cum are un fost membru al Ministerului Public, de 120.000 de lei pe lună, adică 25.000 de euro pe lună, că e anormal ca dl Dorneanu să aibă 3 pensii cumulate de 84.000 de lei pe lună și noi să nu facem absolut nimic”, a afirmat Rareș Bogdan.

Leave a reply