Rareș Bogdan: „Nu va avea loc rocada premierilor dacă Grindeanu rămâne la Transporturi”

0
245

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL a declarat, miercuri, că rotativă se va face „pe formula care a fost parafată” odată cu crearea actualei coaliții de guvernare, fără să fie făcute modificări, așa cum sugerează PSD.

„Vorbim de un protocol care înseamnă o coalitie tripartidică în care s-au pus la masă și au înteles că e nevoie să ia măsuri pentru a oferi stabilitate Romaniei. Conform protocolului, în mai va urma să existe o rocadă între PSD si PNL la nivel de prim-ministru, iar mai departe și între ministere. Dacă va exista înțelegere și înțelepciune și, de bună-voie și cu mult bun-simț, se va ajunge la concluzia că sunt miniștri care să facă un pas în spate și să vina altți, se va ajunge la un acord. Nu se pune problema ieșirii de la guvernare (a PNL -n.r.). Știu că există o relație foarte bună între domnul Ciolacu și domnul Ciucă la nivel de președinți de partid”, a afirmat Rareș Bogdan, într-o intervenție la Realitatea TV.

„Nu comentez nici ce spune domnul Zetea, nici domnul Stănescu. Mi se pare nepotrivit să vorbim de un document parafat de trei partide. Nu înțeleg de unde au pornit discuțiile, nici de unde a pornit demersul lui Stănescu”, a mai afirmat prim-vicepreședintele PNL.

Rotativa este peste patru luni de zile. Până atunci România are de înfruntat o perioadă destul de dificilă. Deci discutia mi se pare cumva… că am cauta un subiect care, de fapt, nu există. Ar fi pentru prima dată când partidele angrenate într-o coaliție hotăresc ca după o perioadă să facă rocada la nivel de premier”, a completat eurodeputatul

„PNL își va respecta cuvântul dat și toate documentele parafate și semnate. E o dovadă de maturitate și de echilibru. Dacă există miniștri care nu ating performanțele, trebuie scoși din guvern rapid. Nu consider că în Cabinetul Ciucă există miniștrii foarte performanți, performanți, mai putin performanți sau prosti. Dacă ar fi miniștri mai putin performanți, ar trebui scosi din guvern imediat”, a explicat Rareș Bogdan, scrie adevarul.

În cazul în care colegii de guvernare doresc ca domnul Grindeanu sau altcineva să rămâna la Transporturi, domnul Câciu sau altcineva să vină la Finanțe, atunci noi consideram că nu se va face rotativa și domnul Ciucă va rămâne premier. Poziția mea, a lui Dan Motreanu, a Alinei Ghorghiu, a lui Gheorghe Falcă, a lui Vasile Blaga e asta (fără negocieri – n.r.)”, a completat Bogdan.

Leave a reply