Rareș Bogdan, după ce cancelarul Austriei a transmis că nu susține aderarea României la Schengen: ”Eu îmi păstrez optimismul”

2
507

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a făcut declarații, marți, la Digi24, după ce cancelarul Austriei a transmis că nu susține aderarea României la Schengen: ”Eu îmi păstrez optimismul. Trebuie să ne folosim atuul geopolitic, care e în favoarea României”, a transmis liderul liberal.

Rareș Bogdan a spus că Austria își poate schimba poziția până joi, atunci când aderarea României la Spațiul Schengen va fi discutată la JAI. Bogdan a amintit că România a reușit să convingă Olanda, dar și că austriecii au alegeri în 23 ianuarie, deci ieșirile publice ale cancelarului pot fi considerate electorale pentru a ajuta partidul din care acesta vine să crească în opțiunile votanților.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, că Austria se opune integrării României în Spațiul Schengen, transmite Digi24.ro.

Cancelarul a făcut aceste declarații la Summit-ul UE-Balcanii de Vest, de la Tirana (Albania). Sursele g4media arătau că ministrul de Interne Lucian Bode urma să se întâlnească cu omologul său austriac, Gergard Karner, după ce acesta a anunțat săptămâna trecută că Austria nu va fi de acord cu o extindere a spațiului Schengen

Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a spus Nehammer.

2 comments

Leave a reply