VIDEO. Rareș Bogdan, discurs fulminant în inima Europei: ”Ni se refuză libertatea!”

0
1278

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a ținut miercuri, 6 iulie, un discurs dur în Parlamentul European, bătând obrazul Uniunii Europene pentru că ține România la ușa Schengen.

Prim-vicepreședintele PNL nu s-a ferit să acuze direct Europa de ”indiferență” în raport cu agresiunile comise de Rusia.

”Europa a tăcut nepermis la anexarea Crimeei și privește acum la asaltul mortal din Ucraina. Românii nu sunt în niciun pericol, mulțumesc lui Dumnezeu, deoarece suntem membri NATO. Pericolul e altul: să continue să plece masiv românii din țara lor, considerată de categoria a II-a. 7 milioane au plecat. Nu este corect, nici moral sau democratic”, a declarat Rareș Bogdan.

”Este inadmisibil”, a mai spus europarlamentarul, referitor la faptul că România așteaptă de 11 ani să fie primită în Schengen, în timp ce Cehia, de exemplu, a fost primită după doar 3 ani de la aderarea la UE.

Declarația integrală a lui Rareș Bogdan la Strasbourg

  • ”Cehia este membră a UE din mai 2004 și membru Schengen din decembrie 2007. Vaclav Havel, renumitul politician, spunea că în general petrolul nu trebuie să fie mai important decât drepturile omului și drepturile națiunilor. România a intrat în UE în ianuarie 2007, iar 4 ani mai târziu îndeplinește condițiile pentru aderarea la Schengen.
  • Suntem în 2022, dar încă așteptăm. De 11 ani, românii mei sunt ținuți la ușa unui club exclusivist. Cel mai credincios popor din UE și cel mai euro-optimist este tratat cu indiferență. Ni se refuză dreptul la libertatea deplină, deși avem tot dreptul la ea. Și cultural, și istoric, și politic.
  • Ne mai mirăm oare că apar mișcări politice care contestă eurosistemul? Europa cutremurată acum de războiul din Ucraina ar fi trebuit să învețe că indiferența costă. Europa a tăcut nepermis la anexarea Crimeei și privește acum la asaltul mortal din Ucraina.
  • Românii nu sunt în niciun pericol, mulțumesc lui Dumnezeu, deoarece suntem membri NATO. Pericolul e altul: să continue să plece masiv românii din țara lor, considerată de categoria a II-a. 7 milioane au plecat. Nu este corect, nici moral sau democratic.
  • Când regulile se aplică discreționar, nu mai vorbim de democrație. Dar întrebarea mea și a poporului meu este când va fi și România cu adevărat pe agenda de priorități a Uniunii Europene? Este inadmisibil ceea ce se întâmplă!”

Leave a reply