Rareș Bogdan cere CE soluții pentru a preveni înșelarea persoanelor prin reclame online false la ”medicamente miraculoase”

0
198

Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan, liderul delegației române din Grupul PPE din Parlamentul European, a solicitat Comisiei Europene ”să găsească o soluție pentru ca pensionarii să nu mai fie înșelați de site-uri suspecte care îi momesc cu <<medicamente miraculoase>> folosindu-se de numele unor medici celebri”.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, acesta explică că ”algoritmii rețelelor de socializare detectează persoanele vârstnice și răspund unor reclame țintite, sponsorizate, astfel că periodic, pensionarii găsesc în cronologie interviuri cu medici celebri care recomandă tot felul de trăsnăi. Dacă faci o mică verificare și dai click pe pagina care vinde leacul, descoperi alte lucruri bizare”, explicată Rareș Bogdan.

Acesta a ținut să evidențieze că există ”un regulament european care protejează cetății, există directive”.

”Cred ca cei mai mulți pensionari nu știu cum să sesizeze autoritățile, nu știu că pot să o facă, să ceară daune sau închiderea site-ului respectiv. Ei văd pe pagina lor un medicament care le curăță vasele de sânge sau le reface colagenul (deși sunt octogenari) sau alte momeli, și comandă pur și simplu, fără sa știe că sunt înșelați. Probabil sunt și medicamente reale, dar automedicația nu e cea mai bună cale”, a detaliat eurodeputatul, informează caleaeuropeana.

Leave a reply