vineri, februarie 3

Răpirea unui copil în Spania. Deținuta spunea de săptămâni întregi că este însărcinată

0
229

Miercuri seara, o femeie a răpit un bebeluș de la Spitalul Basurto (Bilbao), Spania, dându-se drept personal sanitar. Nou-născutul a apărut joi la ora 8.30, iar presupusul răpitor a fost arestat la ora 10.30.

Arestarea a avut loc la două ore după ce nou-născutul a fost localizat pe preșul unei case dintr-o altă zonă a orașului, Santutxu, potrivit unor surse din Departamentul de Securitate al Guvernului Basc. Polițiștii au găsit-o pe răpitoare, o tânără de 24 de ani care s-a deghizat în lucrător sanitar în momentul răpirii bebelușului miercuri seară și pe care a identificat-o datorită imaginilor surprinse de camerele de securitate ale spitalului. Ancheta pentru clarificarea celor întâmplate este încă deschisă, potrivit elpais.

Îmbrăcată în haină albă, femeia a luat bebelușul din brațele mamei, pe care a înșelat-o spunând că urmează să facă niște analize medicale. După aflarea evenimentului, poliția bască a declanșat o operațiune de localizare a răpitorului și a copilului. Ministrul Securității, Josu Erkoreka, a explicat joi că femeia a încercat de mai multe ori să ia un bebeluș de la spital în timpul nopții, până când a reușit să-i înșele pe părinții copilului pe care l-a răpit și care în cele din urmă a fost localizată în această dimineață.

Agenții au găsit copilul în stare bună și l-au transferat în incubatorul unei ambulanțe la același spital. Băiețelul era pe preșul unei case. Femeia care locuiește în acea casă a fost cea care a alertat descoperirea. Potrivit lui Erkoreka, suspectul a încercat să răpească alți nou-născuți înainte dar fără succes, intrând în mai multe camere din zona Maternității a centrului de sănătate menționat anterior. Locuitorii cartierului Santutxu au declarat presei că deținuta a comentat recent că este însărcinată.

Consilierul Erkoreka a explicat că deținuta se afla într-o stare de „agitare” când a fost arestată de agenți în piața Azoka din Zorroza, unde presupusul răpitor se afla în compania unui prieten. Femeia, fără antecedente penale a fost transferată la o secție de poliție din Deusto (Bilbao), unde va da o declarație pentru a investiga ce s-a întâmplat.

Presupusul răpitor s-a deghizat în asistentă sanitară, cu halat și pantaloni de doctor alb, și a acceptat serviciul de ginecologie în jurul orei nouă noaptea. Acolo, după mai multe încercări în alte încăperi, a reușit să păcălească o mamă care născuse cu câteva ore mai devreme și, dându-se drept personal al centrului medical, a luat copilul cu scuza de a-l testa. După aceea, a ieșit din centru și și-a scos costumul. Întârzierea întoarcerii a fost cea care a alertat familia, care a anunțat asistentele.

Un tânăr care locuiește în locuința în care a fost localizat copilul răpit a relatat că în jurul orei 8:00 a sunat soneria casei sale și, nevăzând pe nimeni prin vizor, a deschis ușa. Mama lui a fost cea care l-a găsit pe nou-născut „întins pe preș”, potrivit Radio Euskadi. Tânărul a coborât să vadă dacă îl găsește pe cel care a abandonat copilul și a sunat la poliție, care au apărut „într-un minut” la el acasă. Aceasta a asigurat că micuțul era „perfect” și „tocmai îi dăduseră lapte”. Polițiștii investighează dacă există vreo legătură între femeia reținută și familia care a găsit copilul.

Poliția autonomă bască a difuzat imagini cu femeia, surprinsă de camerele de securitate, îmbrăcată într-un tricou alb, colanți cu model închis la culoare și o geantă de tip crossbody. Este o femeie de aproximativ 1,60 metri înălțime, cu părul creț închis la culoare. În jurul orei 23:00, miercuri, imaginile au arătat-o ​​cu copilul în brațe și o „geantă dreptunghiulară de tip rafie”.

Leave a reply