Raluca Turcan: „Sunt presiuni pe primarii PNL să plece la PSD”

Raluca Turcan susține că este nevoie de un coD de etică al Coaliției în contextul în care la nivelul teritorial sunt atacuri între partide. Fostul ministru al Muncii a precizat că „sunt presiuni pe primarii PNL să plece la PSD”, iar acest lucru trebuie clarificat.

„În Sibiu, PNL este cel mai credibil partid pentru că am oferit o bună guvernare locală. Acolo apar și semne de întrebare în rândul oamenilor care susțin PNL, care văd că guvernăm cu PSD, dar la nivel teritorial sunt atacuri între partide. O chestiune vitală ar trebuie să fie și aceasta: comportamentul public al celor două partide. Sunt presiuni pe primarii PNL să plece la PSD. Lucrul acesta e normal să fie clarificat. Să existe un comportament și o bună practică între partide în teritoriu”, a declarat Raluca Turcan la Digi24, citat de adevarul.

Întrebată dacă dorește un cod de etică în Coaliție, deputatul PNL a răspuns afirmativ și a precizat că „o Coaliție se bazează pe încredere și respect reciproc”.

Cifrele arată bine pentru economia românească dacă ne raportăm la aceleași cifre comparativ cu țări din UE. La cifre stăm bine. E important ca această Coaliție a dat și un sistem macro favorabil, să facă transferul acestor cifre pozitive în putere de cumpărare a oamenilor și ei să resimtă aceste cifre bune”, a subliniat fostul ministru al Muncii.

Raluca Turcan a precizat că formarea Coaliției a fost „singura soluție” și că nu a anticipat de niciun fel situația guvernării cu PSD”.

„A fost singura soluție. Sunt un om care nu a anticipat de niciun fel situația guvernării cu PSD, chiar m-am poziționat împotriva abuzurilor PSD. Cert este că a oferit o stabilitate politică, o stabilitate economică. Am datoria să accentuez ce s-a făcut bun. Mi-aș dori ca și următorul an să ofere același lucru cel puțin”, a declarat deputatul PNL la interviurile Digi24.

Leave a reply