sâmbătă, ianuarie 22

Raluca Turcan: Pe 27 august va incepe procesul de recrutare și selecție a personalului suplimentar

0
162

Raluca Turcan, actualul ministru al muncii, îintr-o postare pe Facebook anunta data in care va incepe ”procesul de recrutare și selecție a personalului suplimentar angajat pe perioadă determinată pentru digitalizarea dosarelor de pensii”

Iata intreaga postare a ministrei muncii:


”In 27 august va începe procesul de recrutare și selecție a personalului suplimentar angajat pe perioadă determinată pentru digitalizarea dosarelor de pensii. Am avut astăzi, la sediul Casei Naționale de Pensii, o videoconferință cu toți președinții caselor județe din țară, pentru a ne asigura că procesul va fi finalizat până la jumătatea lunii septembrie, așa cum ne-am propus.
  • Potrivit ordonanței de urgență deja publicate în Monitorul Oficial, personalul din casele de pensii urmează a fi suplimentat cu 1 000 de posturi, pe o perioadă determinată până la 30 decembrie 2022, strict pentru evaluarea dosarelor de pensii.
Am cerut să poată intra în procesul de selecție și persoane care nu au experiență, dar au competențe și abilități pentru a contribui la acest proces de digitalizare.
  • Suplimentarea personalului cu cei 1 000 de angajați este o condiție importantă pentru ca procesul de digitalizare și evaluare a dosarelor să fie încheiat în termenul asumat în PNRR – sfârșitul trimestrului trei al anului viitor, pentru a parcurge ulterior ceilalți pași ai reformei sistemului de pensii:
– Finalizarea cadrului legal care să aducă echitate și sustenabilitate și reducerea discrepanțelor din sistemul actual de pensii;
– Recalcularea pensiilor după formula din noua lege, care să permită o creștere mai consistentă a pensiilor mici aflate în plată.

Leave a reply