sâmbătă, august 13

Raluca Turcan-Ministerul Muncii: Vom angaja temporar 1.000 de oameni

0
274

Casele judeţene de pensii vor angaja în următoarea perioadă 1.000 de persoane care să introducă manual în sistemul digital de pensii datele din cele aproximativ cinci milioane de dosare existente în România, a anunţat, miercuri, ministrul Muncii, Raluca Turcan, în cadrul unor declaraţii de presă, după ce a participat la o videoconferinţă cu directorii caselor judeţene de pensii.

„Am venit astăzi la Casa Naţională de Pensii întrucât a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanţa de urgenţă care prevede suplimentarea pe perioadă determinată a personalului caselor judeţene de pensii pentru a intensifica procesul de evaluare şi digitalizare a tuturor dosarelor de pensii”, a arătat ministrul.

Dosarele vor fi depuse începând cu 27 august, iar, după selecţia dosarelor, urmează proba scrisă şi a interviurilor.

„Procesul de selecţie a fost urgentat astfel încât la jumătatea lunii septembrie să fim cu echipă completă şi procesul de digitalizare să intre în linie dreaptă, astfel încât să menţinem calendarul asumat în PNRR”, a susţinut Turcan.

    Vor fi angajaţi 1.000 de oameni:  dintre care 800 cu studii superioare şi 200 cu studii medii.

„De asemenea, le-am cerut preşedinţilor de case judeţene de pensii să nu creeze false aşteptări şi să spună foarte limpede că suplimentarea de personal se face pe perioadă determinată, până la finalul anului 2022, astfel încât să fie angrenaţi exclusiv în procesul de evaluare şi digitalizare a procesului de pensii”, a arătat oficialul guvernamental.

Chiar şi cei fără experienţă pot participa la selecţie, dacă au abilităţi şi competenţe pentru a lucra la procesul de digitalizare. Salariile vor fi între 2.500 şi 3.500 de lei net, în funcţie de studii şi competenţe.

„În PNRR avem 70 de milioane de euro pentru procesul de reformă a sistemului de pensii. Pentru personalul suplimentar, avem la dispoziţie aproximativ 4 milioane de euro. În OUG am prevăzut plata de la bugetul de stat şi recuperarea banilor din PNRR”, a precizat ea.

Leave a reply