Raluca Turcan cel mai bun PR-ist pentru Adunarea Generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM).

0
815

Raluca Turcan recidivează. După ce în urmă cu doar două săptămâni era un foarte bun comunicator de imagine a festivalului Brânzei şi Ţuicii, din Mărginimea Sibiului, în acest weekend, liberala s-a transformat din nou, într-o asemenea ipostază: de această dată, însă, pentru Adunarea Generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM).

Iată un exemplu, bun de urmat, pentru oricare politician, indiferent de culoarea politică. Mai jos, fragmente din postarea ministrului Muncii, de pe contul de Facebook:

Am participat astăzi, la Sibiu, la invitația Asociației Comunelor din România, la Sesiunea Solemnă a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM).
Este întâlnirea care va conduce la Declarația Comună și de la care, sperăm, consiliul autorităților din cele două state va deveni operațional și va avea un rol activ în dezvoltarea comunităților.
S-a discutat astăzi, aplicat, despre modalitățile concrete prin care colectivitățile din România și Republica Moldova, prin autoritățile care le reprezintă, pot participa la efortul guvernelor de susținere a parcursului european. Suntem, în sfârșit, într-un moment în care cele două țări nu ar trebui să aibă ezitări politice pe traseul lor european. Suntem, de asemenea, într-un moment în care România își poate dovedi nu doar atașamentul față de Republica Moldova, ci și disponibilitatea de a împărtăși experiența sa dinainte și de după aderare.
Întâlnirea de la Sibiu a fost, în fapt, un mesaj de construcție într-un context în care, uneori, se pare că nimic pozitiv nu mai răzbate și că scena este acaparată de chestiuni politice.
România și Republica Moldova au proiecte și perspective comune de dezvoltare. În cele naționale, partenerul Guvernului României a fost și este ACoR și am mulțumit conducerii sale, în numele premierului. Tot în numele său am evocat sprijinul României față de Republica Moldova în combaterea pandemiei și am felicitat autoritățile locale de peste Prut pentru implicare.
Am avut ocazia de a explica celor prezenți – cu titlu de studiu de caz pentru colegii din Republica Moldova – eforturile pe care le-am făcut pentru a nu lăsa în urmă nicio categorie vulnerabilă, pentru a crește ocuparea și calificarea, dezvoltarea continuă a serviciilor sociale.
O bună parte dintre problemele la care Ministerul Muncii a găsit soluții sunt și probleme ale autorităților de peste Prut și mă bucur că am avut ocazia să le prezint astăzi.

Leave a reply